Ifet Mahmutović za N1: Sarajevo je Pariz Pariza, ne bih mijenjao ovaj grad

Ostali sportovi 12. sep 202410:39 0 komentara
N1

Gosti Novog dana u studiju N1 bili su paraplivač Ismail Barlov, trener Amel Kapo i selektor sjedećih odbojkaša Ifet Mahmutović.

Sumirali su utiske s Paraolimpijskih igara na kojim su donijeli dvije srebrene medalje, Ismail kao plivač i reprezentacija u sjedećoj odbojci.

Selektor Mahmutović pričao je o motivaciji, odnosno kako se odvija sve nakon toliko godina nastupanja:

“Temelj uspjeha u svakom sportu je motiv. Mi smo je iscrpili od Ismaila. Nekad ima proces zasićenosti procedura, organizacija i protokola, to dugo traje s treninzima i utakmicama, jedan dan odmora, pa igrate, 14 dana ste u nekoj fazi razvlačenja. Pariz jeste Pariz, ali Sarajevo je Pariz Pariza. Definitivno ne bih mijenjao ovaj grad. To što ima u ovom zraku nema nigdje.”

Nema mnogo odmaranja, idu treninzi i naredni planovi u Plivačkom klubu Spid:

“Danas će biti prvi trening. Sljedeće godine imamo EYOF u istanbulu i Svjetsko seniorsko prvenstvo u Singapuru. Četiri godine se pripremaš i četiri godine ti stanu u malo više od minute. To zna biti stresno”, rekao je Amel, a onda se nadovezao i Ifet:

“Jedini lijek za stres jeste tjelesna aktivnost. Jedini odmor za fizički umor je san, a nismo se još naspavali.”

Reprezentaciju u sjedećoj odbojci čekaju novi izazovi:

“Krajem jula je Ep u Budimpešti, prije toga će biti Zlatna liga, a onda naredne godine Kazahstan Sp paravolej. Svi su zdravi, ali da li će se neko zasititi vidjet ćemo. Moj princip je da će generacija od 99. biti tu dok to žele. Sve su osvojili i donijeli, oni su ko “babo u kući”. I sportistima je drago dok se ne povuku, osjećaju se više kao dio društva, trude se, rade, ustaju u pola 5, u 7 su već na poslu i to je faza profesionalizma. To je taj motiv i to trebamo imati u vidu.”

Ismail Barlov razmišlja i o nastavku obrazovanja:

“Osmi sam razred. Zanima me informatika i to, još uvijek je tako, ne znam hoće li se nešto promijeniti do devetog razreda.”

Na kraju, bili su zahvalni na podršci N1 televizije, koja prati sve njihove aktivnosti:

“Hvala vama što nas pratite i pružate nam priliku da nam ispričate neke ovako super priče”, završio je Amel Kapo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!