Iman Khelif se oglasila prvi put nakon tužbe: “Ne mogu da opišem strah…”

Ostali sportovi 16. aug 202417:45 0 komentara
Foto: REUTERS/Peter Cziborra

Alžirska bokserka Iman Khelif rekla je da ne može da opiše koliki je strah osjećala usred javne polemike zbog lažnih tvrdnji o njenom spolu i o njenom učešću na olimpijskom turniru u Parizu.

Khelif je prvi put pričala javno otkako je podnijela tužbu u Francuskoj zbog uznemiravanja na internetu. Ona je rekla da je bila povrijeđena i uplašena zbog pažnje i uznemiravanja na društvenim mrežama tokom Olimpijskih igara u Parizu, prenio je Sky.

Khelif je osvojila zlato u kategoriji do 66 kilograma, ubjedljivim pobjedama i jednoglasnim odlukama sudija.

Ona i bokserka sa Tajvana Lin Ju Ting bile su u centru pažnje zbog tvrdnji da ne bi trebalo da se takmiče u ženskoj konkurenciji jer su prošle godine diskvalifikovane sa Svjetskog prvenstva u Indiji. Međunarodna bokserska federacija (IBA) je tada saopštila da su bili neodređeni rezultati utvrđivanja njihovog pola, ali nije dostavila dokumentaciju.

Međunarodni olimpijski komitet odobrio je njihovo učešće na olimpijskom turniru, pošto je bio organizator tog takmičenja, umjesto suspendovane IBA.

Khelif je odmah poslije prve borbe bila u centru pažnje, pošto joj je Italjanka Angela Carini predala borbu posle 46 sekundi, rekavši da nikada nije dobila toliko jake udarce.

„Odmah poslije moje prve pobjede na Olimpijskim igrama došlo je do velike galame političara širom svijeta, sportista širom sveta, čak i umjetnika i svjetskih zvezda, Elon Musk, Donald Trump… Te stvari su uticale na mene. Mnogo su uticale, mnogo su me povrijedile. Ne mogu da opišem koliki sam straha osjećala“, navela je Khelif.

„Plašila sam se da ću reći sebi: ‘Zašto Iman Khelif insistira na ovome? Zašto je velika galama širom svijeta?’ Bila sam uplašena, ali hvala Bogu, uspela sam da prebrodim tu fazu“, dodala je 25-godišnja bokserka.

Ona je rekla da je jedva čekala da sve prođe.

„Scenario je bio zastrašujući. Hvala bogu, svi ljudi iz Alžira i arapskog svijeta poznavali su pravu Iman Khhelif, sa njenom ženstvenošću, sa njenom hrabrošću, njenom odlučnošću“, navela je Khelif.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!