Legendarni Ratko Rudić: Došao bih u Bosnu i Hercegovinu da pomognem vaterpolu, ali… (VIDEO)

Ostali sportovi 21. okt 202413:32 0 komentara
Foto: N1/H.M.

Legendarni vaterpolo trener Ratko Rudić, koji je sa Jugoslavijom, Hrvatskom i Italijom osvojio bukvalno sve u vaterpolskom sportku gost je
Mundijala prijateljstva.

JOŠ SPORTA

Mundijal prijateljstva treći put se održava u crnogorskom Ulcinju, a okuplja nekadašnje sportske zvijezde iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, i drugih zemalja.

Ove godine jedna od centralnih figura manifestacije je Ratko Rudić, proslavljeni trener koji je napravio uspjeh gdje god da je otišao i radio.

Ove godine će na ovoj manifestaciji biti upriličena premijera filma “Dogodio se – Ratko Rudić”, a za medije je legendarni trener odgovarao na pitanja.

Budući da u Bosni i Hercegovini vaterpolo nema veliki kvalitet kako je to slučaj u pojedinim zemljama regije poput Srbije, Hrvatske i Crne Gore, zanimalo nas je da li bi živa legenda u trenerskoj penziji bila zainteresovana da u našoj zemlji pomogne omasoviti i popularizirati ovaj sport.

“Ja kao trener više neću raditi nigdje, a kao konsultant – vrlo rado. Nema govora. ALi, moram kazati da i konsultanti imaju jedan limitirajući utjecaj. Po meni trener je taj koji je glavni, i to trener koji odlučuje o svemu, koji ima jedan svoj autoritet i kod igrača i kod saveza. E takav trener treba, a ako žele neki savjet, ja sam uvijek tu na usluzi”, rekao je Ratko Rudić.

Mundijal prijateljstva traje od 20.-23 oktobra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!