Mrkonja najavio 12. po redu Handball Talent Campus, rukometni kamp (VIDEO)

N1

Handball Talent Campus jedan je od najvećih rukometnih kampova na prostoru Bosne i Hercegovine. Okuplja desetine mladih rukometaša iz Bosne i Hercegovine, regije i ostatka Evrope i u ljetnoj off sezoni daje priliku mladim rukometašima za usavršavanje, ali ima i veoma bitan socijalni element. O svemu tome smo razgovarali sa legendarnim bh. rukometašem, Jasminom Mrkonjom.

Osvrnuo se proslavljeni rukometaš u uvodu na sam kamp.

“Ponosan sam na činjenicu da je ovo 12. po redu Kamp. Nije nas ni korona spriječila u tome. Tradicija je jako bitna, a to vidimo po prijavama. Neki kamperi koji su prerasli i postaju juniori, seniori često govore treneri možemo li mi doći. Imam nekoliko slučaja da su neki igrači i reprezentativci, ponosni smo i oni će biti gosti na kampu. Dovest ćemo profesionalce, igrače koji su napravili put i dobro žive od rukometa”,

“Kamp se održava na Vlašiću, u hotelu Sunce koji posjeduje sportsku dvoranu. Tu imamo sjajne uslove i reći ću vam da tu dolaze najbolje reprezentacije rukometne, košarkaške…”

Ističe kako je ponosan na rast kampa.

“Mi smo unazad 5-6 godina obogatili naš rad i to je inkluzija preko rukometa. To je moj projekat koji sam počeo sa kolegama. Mi u okviru HTC-a ugošćujemo i djecu sa posebnim potrebama. To su djeca koja žive i rade po školama. Imam odličan odnos sa Specijalnom olimpijadom BiH. Oni nam pošalju djece iz svih krajeva BIH i na to moramo voditi računa.”

Na kamp dolaze djeca različitih uzrasta, iz cijele Bosne i Hercegovine.

“Možda se ponavljam, ali reći ću da smo ponosni da su tu djeca sa svih strana. Na našem Kampu pričamo samo o rukometu i šalimo se. Kada okupimo djecu, dam im smjernice. Kažem im da nema teških riječi, psovki. Djeca, pa i oni koji bi izašli iz okvira, ugledaju se na ostale i to su nam roditelji rekli da je tu porodična atmosfera, a profesionalno se radi. Ove godine imat ćemo i treći trening, ali poslije podne radimo po linijama. Jedan dan će imati “krila”, s njima razgovramo i upućujemo ih u tajne. Treći dan su bekovi, pa pivoti. Svi će dobiti zasluženi”, rekao je Mrkonja.

Osvrnuo se i na imena koja će se pojaviti na ovogodišnjem kampu.

“Ove godine imamo brojna imena. Tu je Haris Fidahić iz Goražda, tu je moj nekadašnji saigrač Nedžad Mašić, tu je i Damir Cipurković. Ove godine će nam biti gost i jedan od najboljih svjetskih rukometnih trenera, on je trener nacionalne selekcije Mađarske, Haris Porobić”, ističe Mrkonja.

Kamp počinje 09.07. i trajat će do 15.07. ove godine.

Kompletno gostovanje pogledajte u prilogu:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

JOŠ VIŠE SPORTA:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!