Norvežani zlatni u nordijskoj kombinaciji

Ostali sportovi 17. feb 202214:11 0 komentara
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Norveška reprezentacija u nordiskoj kombinaciji u sastavu Espen Bjoernstad, Espen Andersen, Jens Luraas Oftebro i Joergen Graabak osvojila je naslov olimpijskih pobjendika na ZOI u Pekingu.

Norvežani su nakon skakačkog dijela natjecanja držali drugo mjesto, ali su superiornim nastupom u štafetnoj utrci na 4×5 kilometara u skijaškom trčanju stigli do zlata.

Norvežane je silovitim finišom u trećoj izmjeni na vrhu izdvojio Oftebro koji je ostvario desetak sekundi prednosti u odnosu na drugu Austriju i treći Japan, da bi olimpijski pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji s velike skakaonice i trčanja na 10km Graabak u posljednjoj izmjeni samo povećavao tu prednost i na kraju ciljem prošao sa 54,9 sekundi ispred srebrne Njemačke, odnosno 55,2 sekunde ispred brončanog Japana.

Njemačku je, nakon što je Eric Frenzel u završnici treće izmjene izgubio više od pola minute u odnosu na konkurenciju, u posljednjoj izmjeni u borbu za odličja vratio olimpijski pobjednik s male skakaonice i utrke na 10km Vinzenz Geiger. Geiger je u završnom sprintu za srebro bio uspješniji od Japanca Ryote Yamamota, dok su na kraju nesretni četvrti ostali Austrijanci.

Uz Frenzela i Geigera, u prve dvije izmjene za Njemačku su nastupili Manuel Faisst i Julian Schmidt, dok su osim Yamamota broncu za Japan osvojili braća Yoshito i Akita Watabe te Hideaki Nagai.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!