Novi poraz Srbije na OI: Delfini propustili šansu za preokret protiv Španije

Ostali sportovi 01. aug 202413:40 0 komentara
Foto: REUTERS/Stefan Wermuth

Vaterpolisti Srbije poraženi su od Španije u meču 3. kola B grupe Olimpijskih igara rezultatom 15:11.

“Delfini“ su u meč ušli sa ciljem da odigraju bolji meč nego protiv Australije i bar pokušaju da se iskupe za katastrofalno izdanje, što su i uspijevali većim dijelom meča.

Španci su u prvoj četvrtini imali prednost 1:0, 2:1, 3:2, i svaki put su izabranici Uroša Stevanovića uspijevali da se vrate, ali je Bermat Sanahuja uspio da na šest sekundi prije kraja prvog osmominutnog kvartala pogodi za 4:3.

Kada su Martin Famera i Alberto Munariz Egana povećali prednost Španaca na 6:3, činilo se da će Srbija doživeti novi debakl, ali su Nikola Jakšić i Dušan Mandić donijeli priključak, a Miloš Ćuk peterac koji je iznudio Nemanja Vico pretvorio u 6:6.

No, umjesto preokreta, ponovo je bio koban posljednji napad u četvrtini – Španci su stigli do pogotka preko Munariza.

Od tog trenutka Španci su igrali po sistemu toplo-hladno, ali Srbija nije uspjela da se vrati u meč, iako je povremeno pretila, uspela da priđe na 10:9, ali snage za preokret nije bilo.

Na kraju, 15:11 za Špance, pa Srbiji ostaje da se za dva dana protiv Francuske bori za četvrto mjesto u grupi i prolaz dalje.

Španiju je predvodio Alvaro Granados sa četiri gola, Sanahuja je dodao dva, koliko i Mnariz Egana, dok je Felipe Perone tri puta pogodio gol.

Sa druge strane, kod Srbije je raspoložen bio Mandić sa četiri gola, uz dva pogotka Nikole Jakšića.

Interesantno je da se već drugu utakmicu zaredom u strijelce nije upisao Strahinja Rašović, koji je poslije osam promašenih šuteva protiv Australije dodao još pet protiv Španaca.

Dvorana: Aquatic centar. Sudije: Rou (Rumunija), Kolobmo (Italija)

Srbija: Filipović, Mandić, S. Rašović, Ranđelović, Ćuk, Dedović, Drašović, N. Jakšić, Vico, Ubović, P. Jakšić, V. Rašović, Mišović. Selektor: Stevanović.

Španija: Agire, Munariz Egana, Granados, Sanahua, Toro Domingez, Larumbe Gonfas, Famera, Kabanjas Pegado, Taul Kompte, Perone Roka, Biel Lara, Bustos Sančez, Lorio.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!