Novo saopštenje nakon “problema” sa himnom Kosova: Trenutno rukovodstvo Džudo saveza Republike Srpske se ograđuje od starog

Ostali sportovi 03. sep 202410:17 0 komentara
Kosova Judo Federation

Rukovodstvo Judo saveza Republike Srpske objavilo je novo saopštenje u kojem se ograđuje "od starog rukovodstva".

Kako smo jučer pisali, nakon što su Flaka Loxha i Dëbora Gjakova donijele zlatne medalje reprezentaciji Kosova na Balkanskom prvenstvu održanom u Istočnom Sarajevu, na redu je bilo intoniranje himne te države, što je praksa na svim takmičenjima.

Džudo savez Republike Srpske objavio je prvo saopštenje kao opravdanje za čitav događaj, a jučer se oglasilo, kako navode, novo rukovodstvo s potpuno novim saopštenjem koje prenosimo:

“Novo rukovodstvo Džudo Saveza Republike Srpske se kategorično ograđuje i upućuje najoštrije kritike starom rukovodstvu koje je još u tehničkom mandatu Saveza, kao i tehničkom organizatoru prvenstva Balkana, džudo klubu Famos iz Istočne Ilidže, jer su napravili nezapamćen propust dozvoljavajuci da se intonira himna Tzv. Kosova, kao i da se istakne zastave iste.

Napomenućemo da je JK Famos kupio ovo takmičenje od prethodnog rukovodstva džudo saveza za 10.000.00 KM. Sa pomenutim propustom učinjena je nesaglediva šteta i sramota džudo Savezu Republike Srpske, kao i samoj Republici Srpskoj. Po međunarodnim propisima opšte je poznato da države koje nisu priznale Kosovo kao državu nisu dužne da intoniraju himnu kao i da ističu zastavu iste, već da se u tom slučaju intonira himna i ističe zastava Asocijacije na čijem nivou se održava takmičenje, a to je u ovom slučaju Balkanska džudo asocijacija.

Niko ne spori da se takmičari tzv Kosova mogu takmičiti, ali njihova himna i zastava se ne smiju isticati na teritoriji naše države, i to odlazeće rukovodstvo Džudo Saveza Republike Srpske i rukovodstvo Džudo Saveza BIH na čelu sa Draženom Subotićem i Ognjenom Pavlovićem nisu smjeli dopustiti. Naravno smatramo da odgovornost snosi i tehnički organizator, dzudo klub Famos iz Istočnog Sarajeva, te ovom prilikom tražimo da se svi navedeni najoštrije sankcionišu od strane ovlaštenih organa.

Takođe želimo da uputimo i najoštrije kritike jer su se na pomenutom takmičenju pojavila lica Ognjen Pavlović i Siniša Djukic, koji su već neizmjerno oštetili ugled džudo Saveza Republike Srpske, a protiv kojih je MUP Republike Srpske podnio izvještaj OJT za zloupotrebe položaja gdje su oštetili Džudo Savez Republike Srpske za više stotina hiljada maraka stičući protivpravnu imovinsku korist. Odgovornost za navedeno mora da snosi gospodin Dražen Subotić, koji je još u tehničkom mandatu Predsjednik džudo Saveza Republike Srpske. Smatramo da je isti morao da spriječi ova dešavanja, te da je ne spriječivši ista dodatno ukaljao već i onako narušen ugled Džudo Saveza.”, navodi se u saopštenju.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!