Održan sastanak stručnih štabova fudbalskih reprezentacija BiH

Ostali sportovi 01. okt 202410:40 0 komentara
AA

Emir Spahić, sportski direktor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH), i njegov saradnik Saša Papac održali su u Sarajevu niz sastanaka sa selektorima, trenerima u stručnim štabovima, te koordinatorima bh. nacionalnih fudbalskih selekcija. Sastancima je prisustvovao i generalni sekretar N/FS BiH Adnan Džemidžić, kao i selektor "A" reprezentacije Sergej Barbarez.

”Ovi sastanci imali su za cilj detaljnu analizu dosadašnjih aktivnosti, kao i planiranje budućih koraka u okviru priprema za predstojeće kvalifikacione utakmice i druge obaveze reprezentativnih selekcija. Spahić je tokom sastanaka istakao važnost komunikacije između stručnih štabova, trenera i selektora kako bi se osigurao maksimalan učinak svih reprezentacija. Takođe, na sastancima su razmatrani i specifični aspekti rada sa mladim talentima u omladinskim kategorijama, jer razvoj mladih igrača je jedan od prioriteta Saveza”, saopštili su iz N/FS BiH, dodavši:

”Treneri i selektori su iznijeli viđenja o trenutnim izazovima, dok su koordinatorima dodijeljeni novi zadaci vezani za unapređenje organizacije rada u omladinskim selekcijama. Ovi sastanci dolaze uoči ključnih utakmica koje očekuju reprezentacije Bosne i Hercegovine, a Džemidžić je istakao da će sve snage biti usmjerene na postizanje optimalnih rezultata. Predstojeći period donosi nove izazove za bh. fudbal, kao i prilike za dalji napredak, a današnji sastanci su korak ka postizanju tih ciljeva.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!