Počinje nova odbojkaška sezona u BiH

Ostali sportovi 04. okt 202410:19 0 komentara
Foto: FENA / ARHIV

Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine za odbojkaše i odbojkašice počinje u petak.

Ovu sezonu otvaraju odbojkašice Bimal Jedinstva koje u Brčkom dočekuju odbojkašice Banjaluke Volley, a utakmica počinje u 17.30 sati. Ovu utakmicu gledatelji će moći pratiti uživo na YouTube kanalu Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Na drugom kraju naše države, u Ljubinju, odbojkaši Ljubinjaotvaraju takmičenje u muškoj konkurenciji, a u goste im dolazi Modriča.

Preostale utakmice na rasporedu su u subotu.

Prva subotnja utakmice počinje u 14 sati, a u kojoj se sastaju ŽOK Borac i OK Goražde. U 17 sati, na istom parketu igrat će odbojkaši Borca i Napretka iz Odžaka, a također u 17 sati počinje i utakmica u Sarajevu, gdje će snage odmjeriti Centar ORT i Sloboda iz Tuzle.

U 18 sati počinje utakmica u Gacku, u kojoj se sastaju odbojkašice Kule Gradačac i aktuelne prvakinje Bosne i Hercegovine, odbojkašice Gacka.

U 19 sati počinje posljednja utakmica prvog kola koja se igra u Orašju, a u kojoj će odbojkašice Orašja i Igmana.

U 19 sati također počinju i dvije utakmice u muškoj konkurenciji. Utakmica u kojoj se sastaju dva nova kluba u ovom takmičenju, Bosna iz Kalesije i Gradiška igrat će se u Kalesiji, dok će u isto vrijeme u Kaknju na teren izaći odbojkaši Kaknja 78 i prvaci Bosne i Hercegovine u muškoj konkurenciji, odbojkaši Radnika iz Bijeljine.

Ovo kolo utakmicom u dvorani Skenderija u Sarajevu zatvaraju odbojkaši Bosne i Magic Icea iz Domaljevca, a utakmica se igra u 20 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!