Srbija osvojila prvo zlato na Olimpijskim igrama u Parizu!

Ostali sportovi 30. jul 202411:29 0 komentara
REUTERS/Amr Alfiky

Zorana Arunović i Damir Mikec su olimpijski šampioni u gađanju vazdušnim pištoljem u disciplini miks vazdušni pištolj sa 10 metara. To je prva medalja za Srbiju na Igrama u Parizu.

Nakon nevjerovatne drame strijelci iz Srbije su pobijedili turski tandem Tarhan Dikec 16:14. U najvećm dijelu finalu Mikec i Arunović su bili u minusu. Gubili su u jednom trenutku i 8:2.

Međutim, postepeno su se vraćali i u jednom trenutku poveli 12:10. Turci su ipak prvi došli do meč lopte jer su imali 14:12. Ipak strijelci iz Srbije su sačuvali prisebnost, dobili su dvije posljednje serije i osvojili zlato.

Ovaj uspjeh posebno je značajan za Zoranu Arunović kojoj su ovo četvrte igre. Iako je u tih 12 i više godina u samom vrhu svjetskog streljaštva, osvajača evropska i svjetska prvenstva, uvijek joj je izmicala medalja sa najveće sportske smotre. U Londonu 2012. i na prošlim Igrama u Tokiju dolazila je samo do četvrtog mjesta. Sada je konačno olimpijska šampionka.

Sa druge strane Mikec je u Tokiju došao do prve medalje. Osvojio je srebro u individualnoj konkurenciji, a u paru sa Arunovićevom došao je do četvrtog mjesta. Inače Mikec je u fantastičnoj formi od Tokija, pošto je na evropskim, svjetskim prvenstvima i Svjetskom kupu osvojio čak 11 zlatnih medalja što u individualnoj konkurenciji, što u miksu.

Tandem iz Srbije će za zlatnu medalju dobiti po 200.000 eura, koliko je Vlada Srbije odlučila da daruje onima koji se popnu na najvišu stepenicu postolja u Parizu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!