Suspendovan australski hokejaš koji je u Parizu za vrijeme OI htio kupiti kokain

Ostali sportovi 11. sep 202410:58 0 komentara
Foto: AP Photo/Omar Havana

Australski hokejaš Tom Craig, koji je za vrijeme Olimpijskih igara u Parizu uhićen dok je pokušao kupiti kokain, suspendiran je na 12 mjeseci, objaviio je u srijedu Australski hokejaški savez (Hockey Australia).

Craig će morati odslužiti najmanje polovicu suspenzije, koja je započela 9. rujna, a preostalih šest mjeseci bit će suspendiran uvjetno, navodi se u priopćenju Australskog saveza hokeja na travi.

Craig je pušten bez podizanja optužnice, ali je dobio upozorenje od suca nakon što ga je francuska policija uhitila jer je navodno pokušao kupiti kokain u Parizu nekoliko dana nakon poraza Australije od 0-2 u četvrtfinalu hokejaškog turnira od Nizozemske.

“Tom je imao pristup svim uslugama podrške sportašima unutar našeg programa i nastavit će to činiti tijekom svoje suspenzije. Njegova dobrobit ostaje naš prioritet”, ističe se u tekstu Hockey Australia.

Unatoč ovoj sankciji, igrač koji igra za klub u Nizozemskoj moći će biti dio australske selekcije za međunarodne utakmice koje se igraju 2025. godine.

Craig je priznao da je “napravio užasnu pogrešku” nakon što je pušten te se ispričao svojoj obitelji, prijateljima, suigračima i australskom olimpijskom timu.

“Sve sam vas osramotio i iskreno mi je žao”, rekao je Craig koji je debitirao na međunarodnoj sceni 2014. i odigrao preko 100 utakmica za Australiju, a i bio je dio momčadi koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!