Trijumfalni doček kontroverzne alžirske bokserke Imane Khelif

Ostali sportovi 12. aug 202420:30 0 komentara
REUTERS/Ramzi Boudina

Alžirski osvajači medalja, uključujući bokserku Imane Khelif, trijumfalno su dočekani u domovini po povratku s Olimpijskih igara u Parizu.

Olimpijsku delegaciju koju su predvodili osvajači medalja, među kojima i “zlatna” Khelif dočekani su u zrakoplovnoj luci, a potom ih je primio i ministar sporta Abderahmane Hammad u počasnoj dvorani, u nazočnosti članova obitelji.

Odjeveni u boje Alžira Imane Khelif, gimnastičarka Kaylia Nemour i atletičar Djamel Sedjati mahali su svojim medaljama pred mnoštvom obožavatelja koji su ih bodrili povicima “Tahia Imane” (živjela Imane) i zvukovima bubnjeva.

Tri godine nakon nazočnosti na Igrama u Tokiju, gdje njezino sudjelovanje nije izazvalo nikakve kontroverze, Khelif se u Parizu našla u središtu polemike nakon što je suspendirana na Svjetskom prvenstvu gdje je DNA testovima pokazano kako ima XY kromosome i višak testosterona. Međutim, u Parizu je imala pravo nastupa osvojivši na koncu zlato.

Boksačica se po povratku u domovinu zahvalila alžirskom narodu koji ju je podržao u ovom iskušenju i dao joj snagu.

“Alžirka je primjer i model za cijeli svijet”, dodala je 25-godišnja boksačica.

“Hvala Bogu, vratili smo čast Alžiru i zavijorili alžirsku zastavu u Parizu, što je najvažnije, donijeli smo radost alžirskom narodu i vratili čast alžirskim ženama”, dodao je njezin trener Mohamed Chaoua.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!