Usyk priveden na aerodromu u Poljskoj, predsjednik Ukrajine odmah reagovao

Ostali sportovi 18. sep 202409:40 0 komentara
Foto: Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Apsolutni svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji, Ukrajinac Oleksandr Usyk nakraktko je zadržan u pritvoru u zračnoj luci u poljskom Krakowu u srijedu navečer, no ubrzo je ipak pušten.

Nije poznat razlog Usykovog privođenja, no ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski vrlo se brzo javio putem društvene mreže Telegram:

“Pobjesnio sam zbog tretmana prema našem državljaninu i prvaku. Naš je prvak priveden, ali i pušten i više ga niko neće privoditi”, objavio je Zelenski.

Usyk je nakon puštanja bio mnogo pomirljiviji u svojim porukama.

“Prijatelji, sve je u redu. Došlo je do nesporazuma koji je brzo razriješen. Hvala svim na brizi. Poštovanje za poljske snage reda koje obavljaju svoje dužnosti bez obzira na visinu, težinu, dužinu ruku i naslove”, poručio je Usyk putem Instagrama.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Andrij Sibiha najavio je kako će kontaktirati svoje poljske kolege kako bi se razjasnile okolnosti “neprihvatljivog ponašanja prema šampionu”.

Osim što je svjetski prvak, Usyk je i nacionalni heroj u Ukrajini zbog finansijske pomoći koju pruža svojoj domovini koju je u februaru 2022. godine napala Rusija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!