Vratio se iz penzije da sinu ispuni želju pa osvojio srebro

Ostali sportovi 29. jul 202420:57 0 komentara
Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Fantastičan dan imaju Britanci ovog ponedjeljka na Olimpijskim igrama u Parizu. Medalje se samo nižu, a uz sve uspjehe posebno se ističe Thomas Daley koji je osvojio petu olimpijsku medalju na svojim petim Igrama.

Thomas Daley i Noah Williams okitili su se srebrom u sinhronim skokovima u vodu sa desetometarskog tornja. Nisu odbranili zlato iz Tokija, ali ovo je takođe ogroman uspjeh. Posebno ako se u obzir uzme činjenica da je nakon zlata u Tokiju Daley napravio dvije godine pauze u treninranju.

Daleyju su Igre u Parizu pete i veoma moguće posljednje u karijeri, a oko vrata je okačio petu olimpijsku medalju.

Na Igrama se prvi put okušao sa 14 godina u Pekingu 2008, ima tri bronze, jedno zlato i sada je dodao jedno srebro.

Daley je, ako nekome nisu bili dovoljni njegovi sportski uspjesi, u centar pažnje dospio snimcima iz Tokija na kojima sjedi na tribinama i – štrika. Iste snimke vidjeli smo i tokom Igara u Parizu.

Nakon zlata u Tokiju Daley je bio riješen da završi karijeru. I sve je išlo u tom pravcu jer dvije godine nije trenirao.

Ali kada je njegov šestogodišnji sin poželio da ga vidi kako se takmiči – Daley se vratio u akciju. Uz sve to, Daley je nosio i zastavu na ceremoniji otvaranja.

Njegov suprug i dvojica sinova bodrili su ga sa tribina u Aquatic centru u Parizu.

Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Daley je odlučio da se takmiči samo u sinhronim skokovima sa desetoenatskog tornja i sa Williamsom je bio zaista briljantan u svim serijama.

Ipak nedovoljno za zlato koje je pripalo savršenom kineskom dvojcu Juniju Lianu i Hao Jangu, dok su bronzu osvojili Kanađani Rilan Viens i Nathan Jambor-Marrie.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!