Vrijedno pohvale: ŽRK Borac donira sav prihod od ulaznica za unesrećene u poplavama

Ostali sportovi 06. okt 202415:23 0 komentara
Instagram/zrkboracbanjaluka

Ženski rukometni klub Borac Banja Luka odlučio se na human potez.

Banjalučanke u subotu od 17 sati igraju uzvratni susret drugog kola EHF Eurocupa, a protivnice će biti igračice kluba Dalmatinka iz Ploča.

Tim povodom, odlučeno je da sav prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe, za liječenje sugrađanke Jelene Karajice i za pomoć nastradalim u poplavama širom Bosne i Hercegovine:

“Pozivamo sve navijače i sportske klubove da iduću subotu dođu u dvoranu Borik i budu naš vjetar u leđa i pomognu nam da ostvarimo plasman u 3.kolo EHF KUPA. Sjajna utakmica u kojoj smo se vratili iz minus 7 do neriješenog rezultata u 59 minuti. U zadnjem napadu primamo gol za minimalan poraz.

Zahvaljujemo za podršku našim sportskim prijateljima iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Ljubuškog koji su došli i podržali našu ekipu.

Već sad možemo najaviti da će ulaznica koštati 5 KM ali da ćemo kompletan prihod od ulaznica donirati za liječenje naše sugrađanke Jelene Karajice i za pomoć nastradalim u katastrofalnim poplavama u Jablanici, Konjicu, Kiseljaku, Fojnici, Visokom, Kreševu i Tarčinu.

Budimo solidarni, budimo ljudi, pokažimo kakvi smo u nevolji!

U međuvremenu pozivom na broj 17039 donirate 2 KM za pomoć ugroženim iz poplavljenih opština”, navodi se u saopštenju kluba.

Prvi meč u Pločama završen je rezultatom 24:23 u korist domaćina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!