Zlatni srbijanski olimpijac o turskoj internet senzaciji: Znamo se iz Pekinga, zove me “My Brother” (VIDEO)

Ostali sportovi 12. aug 202414:45 0 komentara

Zlatni olimpijac Srbije Damir Mikec je konačno stigao u Beograd, i govorio na konferenciji za medije o velikom uspjehu i osvajanju zlatne olimpijske medalje.

Iako je osvojio medalje na samom startu OI, Mikec je ostao u Parizu do samog kraja takmičenja, pa je u šali prokomentarisao:

“Mogu da vas obavijestim da su Olimpijske igre završene jer sam ja došao.“

Neizostavno je bilo pitanje o Jusufu Dikecu koga je Mikec savladao u finalu, a koji je postao hit na društvenim mrežama:

“Mi se zaista dugo poznajemo, još iz Pekinga. On me uvijek na tvrdom engleskom akcentu zvao ‘my brother’, uvijek se grlimo i slikamo, to je već postala tradicija. Vidjeli smo kakva je moć Interneta i društvenih mreža, mašta ljudi je bezgranična. Zaista je komično šta sve neće izmisliti. To je jako dobro za naš sport koji je uvijek malo po strani.”, rekao je Mikec, a potom dodao:

“I ostali sportisti su počeli da proslavljaju pobejde uz njegov ‘mim’. Uvijek se mislilo da onaj koji je drugi nikad se ne pamti, ali eto. Zaista mi je drago zbog njega, čuli smo se juče, pitao me je hoću li da budem gost na nacionalnoj televiziji Turske, ne znam šta spremaju, ali rekao sam: Naravno. Tako da priča ide dalje“

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!