Alcaraz donio pobjedu timu Europe u Laver kupu

Tenis 22. sep 202422:27 0 komentara
REUTERS/Annegret Hilse

Ovogodišnji Laver kup, koji se održavao u berlinskoj Uber Areni, osvojili su tenisači Evrope koji su s ukupnih 13-11 bili bolji od reprezentacije Svijeta.

Većim dijelom natjecanja, od petka do nedjelje, u vodstvo je bio Svijet, a sve je okončano time što je o pobjedniku odlučivao posljednji meč u kojem su igrali Španjolac Carlos Alcaraz i Amerikanac Taylor Fritz. U tom je susretu dominirao Alcaraz koji je dobio sa 6-2, 7-5 čime je donio Europi ukupno petu pobjedu kroz povijest u ovom natjecanju. Svijet je slavio dva puta.

Svijet je bio vrlo blizu ukupnog slavlja jer je poveo 11-7 nakon što je Ben Shelton bio bolji od Danila Medvjedeva sa 6-7(6), 7-5, 10-7. Svaka nedjeljna pobjeda vrijedila je tri boda, a Europljane je u igru vratio Nijemac Alexander Zverev koji je u novom maratonu nadigrao Amerikanca Francesa Tiafoea sa 6-7(5), 7-5, 10-6.

Tiafoe i njegov Svijet su tada bili vrlo blizu slavlja jer je američki tenisač imao 1-0 u setovima te vodstvo 4-2 u drugom. Zverev je uspio sve okrenuti na svoju stranu, a potom je Alcaraz zaključio pobjednički posao od strane Europljana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!