Čuveni novinar pisao o slučaju Jannika Sinnera: “Jednostavno, stvari se ne slažu”

Tenis 07. okt 202422:25 0 komentara
Foto: REUTERS/Denis Balibouse

Jannik Sinner, italijanski teniser, nalazi se u Šangaju gdje se bori za titulu na turniru masters serije, ali su partije prvog reketa svijeta pod sjenkom doping skandala.

Ta tema bila je glavna tačka fokusa Jona Wertheima, jednog od najčuvenijih novinara portala Sports Illustrated.

“On je u tekstu pod nazivom „Novosti oko slučaja Jannika Sinnera“ ukazao na nelogičnosti koje prate čitavu situaciju:

„Postoji rupa u logici na obje strane. U Sinnerovu odbranu, malo smisla ima to da bi igrač iz vrha, svježi šampion jednog od najvećih turnira, mjesecima prije narednog turnira, neukaljane reoutacije i ugovorom sa sponzorom od devet cifara… Rizikovao sve to. Kako bi se dopingovao. U martu. U toj količini. Jednostavno, stvari se ne slažu“, napisao je on prvo dio posvećen odbarni italijanskog tenisera.

No, potom je ukazao i na „rupe“ u odbrani Jannika Sinnera:

„Ali, ni njegova odbrana nije uvjerljiva. Da tim utreniranih, iskusnih trenera i sportskih naučnika bude baš toliko trapav? Koristili su proizvod koji se nalazi na listi zabranjenih supstanci WADA – za koji znaju da je na listi; sa kojim imaju problematičnu historiju; koji je prodavan u paketu sa upozorenjem na doping – za tretiranje posjekotine? I onda, bez rukavica, masirali sportistu vrijednog 100 miliona dolara?

Užasno – tipa, galaktički, umno-savijajući, erodefinišući tip zapostavljanja bio bi najbolji način da ovo bude opisano“, napisao je on.

Sinner bi svoju sudbinu trebalo da sazna u narednim mjesecima, s obzirom na to da je WADA zvanično podnijela žalbu, što je potvrdio i Sud za sportsku arbitražu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!