Đoković: Meni Nadal i Federer ne nedostaju

Tenis 14. sep 202319:03 0 komentara
Antoine Couvercelle / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Skoro pola sata je Novak Đoković odgovarao na pitanja španskih novinara u Valensiji, gdje se igra Davis Cup. Dijapazon je bio širok – od samog takmičenja, Alcarazovog nedolaska, Olimpijade, krivice Piquea za malo gledaca na tribinama... I uvijek je srbijanski teniser strpljivo odgovarao, raspoloženo, spreman i na šalu i na geg.

Iako je bilo planirano da na sva pitanja odgovara na engleskom, sve je prijatno iznenadio odlukom da španskim novinarima govori na njihovom jeziku. U jednom trenutku je napravio sjajan štos. Nije znao kako se kaže „nedostajati“, pa kada su mu kolege rekle, on je uredno izvadio telefon i zapisao. A pitanje je bilo da li mu nedostaju njegovi najveći rivali – Roger Federer i Rafael Nadal.

“Meni ne nedostaju, ali sam siguran da tenisu nedostaju. Njih dvojica su legende našeg sporta. Ostavili su veoma veliko nasljeđe i u tenisu i u sportu uopšte”.

U petak od 15 sati, uz direktan prijenos na Sport Klubu 1, Srbija igra protiv Španije. Za razliku od nekadašnjeg koncepta Davis Cupa, sada se do jedan sat prije početka ne zna ko su rivali.

“Ne znam protiv koga ću još igrati. Dobili smo Koreju sa 3:0, to je veoma važna pobjeda, svaka partija je važna zbog količnika. Prošle godine smo ispali zbog jednog seta. Nadam se da ću moći da doprinesem mada osjećam umor od osam mjeseci napornog takmičenja. Rekao bih da je to ipak pozitivan umor. Radovao sam se dolasku ovdje iako je poslije US Opena samo nekoliko dana razmaka. Za mene je uvijek najveća čast da igram za svoju zemlju”.

Iako je još rano, Đoković već razmišlja o Olimpijskim igrama.

“Plan je da igram u Parizu, bit će veoma nabijen kalendar. Roland Garros na šljaci, Wimbledon na travi, Igre u Parizu na šljaci, pa US Open i turniri koji mu prethode na betonu. Olimpijske igre su za mene veoma važne, na njima predstavljate svoju zemlju”, kazao je još srbijanski teniser.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!