Đoković može da padne ispod Top 10, zabrinutost vlada pred Australian Open

Tenis 20. sep 202420:24 0 komentara
Foto: REUTERS/Eduardo Munoz

Novak Đoković, najbolji teniser Srbije, imat će pune ruke posla do kraja godine ukoliko želi da bude jedan od povlašćenih tokom Australian Opena naredne godine.

Sve je zakomplikovao poraz od Alekseja Popirina (3:1) u trećem kolu US Opena zbog kog je Đoković izgubio 1.900 poena na ATP listi.

Đoković je sada četvrti teniser svijeta sa 5.560 bodova, iza Carlosa Alcaraza, Alexandera Zvereva i Jannika Sinnera.

Italijan je nakon titule na US Openu stigao do rekordnog broja bodova u karijeri i sada ima 11.180 bodova, Zverev je na kontu od 7.075, dok Alcaraz ima 6.690 bodova.

U Top 10 tenisera svijeta nalaze se još i Daniil Medvedev, Andrej Rubljov, Taylor Fritz, Hubert Hurkacz, Casper Ruud i Grigor Dimitrov.

Prvi ispod crte jeste Alex de Minaur koji ima ukupno 1.905 bodova manje od Đokovića (3.655).

Zašto gledamo tako nisko?

Razlog je veoma jasan. Novak bi u najgorem slučaju mogao da završi izvan Top 10 pred Australian open, što bi značilo da se već u osmini finala može potencijalno susresti sa Carlosom Alcarazom ili Jannikom Sinnerom.

Novak u finišu 2024. godine brani bodove na samo sa dva turnira, ali njegov uspjeh u posljednjim nedjeljama prošle godine znači da su na stolu velikih 2.300 bodova sa mastersa u Parizu i ATP Finalu u Torinu.

Đoković je potvrdio do kraja godine samo učešće na turniru u Šangaju (ATP 1000). Posljednji put je tamo igrao 2019. godine kada je stigao do četvrtfinala, a od tada nije dolazio u Kinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!