Đoković odbrusio na pitanje, odbio da reaguje na komentar: “Svi žele moj skalp”

Tenis 15. nov 202310:24 0 komentara
REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Nevjerovatan meč imali smo priliku gledati protekle noći u Torinu. Đoković je poražen od Sinnera, tako je prekinut njegov niz od 19 pobjeda, ali nije bio razočaran, nije bio bijesan, nije bio demotivisan.

Bio je zadovoljan onim što je uradio i sa punih 36 godina je izvukao nove lekcije za budućnost. Ipak, to ne znači da je takav mir i spokoj zagarantovan pred posljednji meč u grupnoj fazi.

Jannik Sinner je uspio da savlada Đokovića sa 7:5, 6:7(5), 7:6(2) i tako iskoristio Novakov tradicionalno najlošiji meč na Završnom turniru. Teniser iz Srbije ima nevjerovatnih 15-1 u prvom kolu Završnog turnira i tek 8-8 kada je u pitanju drugo kolo. Ipak, Novak nije bio pretjerano pogođen time, svjestan je da je igrao na vrhunskom nivou i da sebi može da priušti ovaj poraz (jedan od šest u sezoni).

Zatim je analizirao susret.

“Pobjeđivao sam u uzastopnim setovima, ali bilo je veoma blizu. Nekoliko poena tu i tamo odlučivalo je o svakom setu. Što se tiče igre, mislim da je igrao jednako dobro kao što igra danas. Možda je bolje servirao. Ali mislim da je glavna razlika u tome što postao odvažniji u važnim poenima, bio je hrabriji. Zaslužio je da pobedi jer u važnim trenucima ja nisam bio dovoljno agresivan, nisam bio odlučan dovoljno. Dao sam mu priliku da preuzme kontrolu nad poenima. Na 5:5 u trećem setu, 15-30, drugi servis, bila je razmena i trebalo je da napadnem, a nisam, a on jeste. Treba mu čestitati. Odigrao je fantastičan meč. To sam mu rekao na mreži. U najvažnijim momentima odigrao je najbolje i apsolutno je zasluženo pobijedio“, rekao je Đoković.

Dobio je pitanje o tome da bi već u nedjelju mogao opet da igra protiv Sinnera u finalu. Novak je ispalio kao iz topa.

“Nisam razumio posljednji komentar“, rekao je Đoković pokušavajući da natjera novinara da preformuliše pitanje.

Odbio je da odgovori na to i dao potpuno drugačiji odgovor.

“Da, ali… Dug je put do toga. Hajde da vidimo šta će se desiti. Šta sam naučio? U ovakvim mečevima pruža se vrlo malo prilika. Ako ih ne iskoristite, onda će drugi igrač. To je bio praktično bio slučaj. Mislim da sam naučio da u nekim trenucima moram biti malo odlučniji. Danas nisam bio. To je u redu. Neki put pobijediš, neki izgubiš. Većinu svoje karijere sam pobjeđivao ovakve mečeve. Neke sam izgubio, kao ovaj. Ne mislim da sam uradio previše stvari pogrešno u smislu moje igre. Samo je on bio odlučniji i hrabar u trenucima kada je trebalo da se bude. On je imao nekoliko nevjerovatnih poena, odigrao tačno potrebne udarce. Treba mu skinuti kapu“, rekao je Đoković.

Govorio je o publici sa kojom je imao i dirigentski spektakl, ali to ga nije previše zabrinulo.

“On je jedini Italijan na turniru, za njega je ogromno uzbuđenje da igra pred svojom publikom. On je u velikoj formi. Normalno je da je publika željela da on pobijedi“, kaže Đoković.

Svjestan je da svi mladi igrači žele da ga pobijede i da daju sve od sebe da to urade. To mu ni najmanje ne smeta, naprotiv laska mu.

“To je normalno. Ne mislim da ima nešto čudno u tome. Normalno je da žele da me pobijede. Doživio sam već ovakva osjećanja da je svaki igrač još više motivisan porazi me gdje god igram u svijetu. To je u redu. Apsolutno normalno. Žele da uzmu skalp. Jannik je to uradio večeras. Normalno je da izgubim neke od ovakvih mečeva. Zadovoljan sam borbom, borbenim duhom. Uspio sam da se vratim iz seta zaostatka, da napravim brejk u trećem. Igrao sam u zaista izazovnim i teškim uslovima na terenu danas. Ponosan sam na borbu koju sam pružio. To jednostavno nije bilo dovoljno za pobjedu“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!