Đoković prepustio rivalu pet gemova i plasirao se u četvrtfinale Šangaja

Tenis 09. okt 202414:01 0 komentara

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, plasirao se u četvrtfinale mastersa koji se održava u Šangaju. Iskusni Srbin je za sedamdesetak minuta igre porazio Rusa Romana Safiulina u dva seta.

Rezultat je bio 6:3, 6:2, a naredni rival osvajaču 24 grand slam titule biće Čeh Jakub Menšik, koji je bio bolji od Grigora Dimitrova sa 6:3, 3:6, 6:4.

Dobro je odigrao Đoković protiv 61. tenisera svijeta, iako se u tri navrata suočavao sa brejk-loptama rivala. Ključne brejkove napravio je u osmom gemu prvog i prvom gemu drugog seta.

Djelovalo je da će i ranije srpski teniser doći do brejka prednosti, ali je “hawk-eye” sistem ipak pokazao da je lopta bila dobra. Safiulin je potom izjednačio na 2:2, ali u daljem toku prvog seta nije mogao da parira trenutno četvrtom igraču ATP liste.

Drugi set je bio rutina u kojoj je Đoković dominirao od samog starta i sve je bilo gotovo kada je stekao dva brejka viška.

Masters u Šangaju nije se igrao tri godine zbog pandemije koronavirusa, a potom ga je 2023. godine osvojio Hubert Hurkacz. Najuspješniji igrač u historiji ovog takmičenja je upravo Đoković, koji je pehar u ovom kineskom gradu dizao četiri puta (2012, 2013, 2015, 2018).

Do kraja dana očekuju nas još i osmine finala Fritz– Rune i Goffin– Zverev.

Đoković, olimpijski šampion, igra svoj prvi ATP turnir od eliminacije sa US Opena i poraza od Alexeyja Popyrina. Zasad nije izgubio ni set – Alexa Michelsena je savladao u dva taj-brejka, a Flavija Cobollija znatno ubjedljivije, prepustio mu je dva seta.

Šta je sledeće za Novaka?

Po završetku turnira u Šangaju slijedi put u Saudijsku Arabiju sredinom oktobra.

Novak Đoković je prvi nosilac na egzbiciji Šest kraljeva slemova i u polufinalu će dočekati pobjednika meča Daniila Medvedeva i Jannika Sinnera. Rafael Nadal je nosilac broj 2, a njegov rival u polufinalu će biti bolji iz susreta Holgera Runea i Carlosa Alkaraza.

Prvi mečevi se igraju 16. oktobra a drugi 17.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!