Đoković prestigao Federera u još jednoj statističkoj kategoriji

Tenis 17. sep 202407:48 0 komentara
REUTERS/Hannah Mckay

Novak Đoković imao je još jedan uspješan "prozor" sa Davis cup reprezentacijom Srbije, pošto je u Beogradu savladana Grčka sa 3:1 u mečevima.

Upisao je Novak najprije u singlu pobjedu nad Ioannisom Xsilasom (2:0), a kasnije je Đoković u paru sa Hamadom Međedovićem trijumfovao i u dublu (2:1).

Tako je Đoković popravio ukupan sopstveni skor u Davis cupu, pošto je sada na 41 trijumfu u singlu uz osam poraza.

Na taj način Đoković je iza sebe ostavio Rogera Federera, koji je tokom reprezentativne karijere u istom takmičenju pobijedio 40 puta u singlu za Švicarsku, a doživio je takođe osam poraza.

Istini za volju, Federer je nešto bolji u dublu, pošto u toj konkurenciji ima skor 12-10, dok je Novak trenutno na 5-8. Međutim, treba pomenuti i da je na te rezultate umnogome uticao i Stanislas Wawrinka, koji je sa Federerom često igrao u reprezentaciji.

Federer je tokom karijere osvojio jednu „salataru“, baš kao i Srbija sa Đokovićem 2010. godine. Zanimljivo je da su teniseri iz susjedstva igrali i finale 2013. godine, kada su poraženi od Češke sa 3:2, a mnogi se nadaju da će Novak i naredne sezone predvoditi Davis cup tim Srbije u pohodu na još jednu titulu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!