Đoković u polufinalu turnira u Kini nakon preokreta: Savladao je češkog tenisera

Tenis 11. okt 202415:17 0 komentara
Miomir Jakovljevic / AA

Novak Đoković je u polufinalu Shangaija, a nakon preokreta savladao 19 – godišnjeg Čeha Jakuba Menšika 6:7 (4:7), 6:1, 6:4.

Za mjesto u finalu igrat će u subotu od 13 časova protiv Taylra Fritza uz direktan prijenos na Sport klubu 1.

Prvi set je u prvom delu bio dosta miran. Do rezultata 3:3 nismo vidjeli nijednu break loptu. Prvi je napao Novak. U sedmom gemu je stigao do dvije break lopte, ali nažalost nijednu nije realizovao.

Međutim, ono što mu nije pošlo za rukom tada učinio je u devetom gemu. Poslije mnogo sreće i uz pomoć mreže dolazi do još jedne šanse da oduzme servis rivalu, koju koristi za vođstvo od 5:4.

Servirao je za prvi set, imao 30:15, a onda napravio tri neiznuđene greške i praktično je vratio Čeha u set. Naredna dva gema su obojica bili sigurni na svoj servis i ušlo se u tie break.

Đoković je odlično počeo i poveo 3:0 uz mini break.. Međutim, onda je uslijedio veliki pad. Što zbog Novakovih grešaka, što zbog sjajnih servisa Menšika, Čeh je osvojio sedam od narednih osam poena i stigao do prvog seta.

Nije gubitak seta uticao na Novaka. U drugom setu je bio sjajan. Odmah je napravio break za 2:0, onda još jednom oduzeo servis Menšiku u šestom gemu i riješio ovaj dio igre sa 6:1.

Đoković je bio bolji rival i u trećem setu. U trećem gemu je propustio dvije break lopte, ali je u petom konačno realizovao četvrtu šansu za oduzimanje servisa i poveo 3:2. Time je praktično riješio pitanje pobjednika i zakazao deseti međusobni meč protiv Fritza.

Novak je dobio svih prethodnih devet dula protiv Amerikanca. Ako ga ponovo pobijedi, za titulu će igrati protiv boljeg iz meča Sinner – Machac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!