Đoković zagonetan: ‘Ne znam šta budućnost nosi’

Tenis 13. okt 202422:41 0 komentara
Novak Đoković (REUTERS/Denis Balibouse)

Novak Đoković nije uspio svladati Jannika Sinnera u finalu Mastersa u Šangaju, ali je imao pozitivnih trenutaka. Također, nije otkrio gdje će sljedeći put nastupiti što se tiče ATP turnira.

Kako je ranije i najavio, Novaku Đokoviću završni turnir najbolje osmorice teniseraa u godini u Torinu nije prioritet.

“Ne znam šta budućnost nosi. Bit ću spontan i vidjet ću kako se osjećam u datom trenutku. I dalje planiram natjecati se i igrati sljedeće sezone. Hajde da vidimo kako će ići”, rekao je Novak na konferenciji za medije nakon poraza u finalu Šangaja od Jannika Sinnera.

Đoković se osvrnuo na sezonu u kojoj nije osvojio ni jedan ATP turnir, ali zato jest olimpijsko zlato koje mu je nedostajalo u bogatoj kolekciji.

“Kada se usporede sve sezone, ova je jedna od najgorih u smislu rezultata, ali moralo je doći u nekom trenutku. Ne bih osvojio Slamove, ali sam sretan sa zlatnom medaljom. To je bio cilj. Naravno da sam htio barem jedan Slam, ali tako je kako je, moram to prihvatiti.”

Nastupom u Šangaju generalno je zadovoljan:

“Ima dosta pozitivnih stvari za izvući, pogotovo nivo igre. Ovo je bio najbolji turnir od Olimpijskih igara koji sam odigrao u smislu kako sam se borio i igrao.”

Sljedeći turnir za Đokovića bit će egzibicijski turnir Six Kings Slam u Saudijskoj Arabiji od 16. do 19. oktobra. Na tom bi turniru trebali nastupiti još Sinner, Alcaraz, Medvedev, Nadal i Rune.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!