Furiozni Alcaraz razbio Đokovića i odbranio titulu na Wimbledonu! (FOTO/VIDEO)

Tenis 14. jul 202417:38 0 komentara

Carlos Alcaraz pobijedio je Novaka Đokovića 3:0 (6:2; 6:2; 7:6) poslije dva sata i 28 minuta tenisa i tako odbranio titulu na Wimbledonu. Španac je stigao do četvrte grand slam titule u karijeri, a druge u Londonu.

Prvi set

Imao je teniser iz Srbije prvi servis u duelu, ali ga je Alcaraz već u njemu namučio. Trajao je prvi gem 13 minuta, a na kraju ga je riješio Alcaraz u svoju korist.

Još jedan brejk napravio je Alcaraz u petom gemu prvog seta, pa onda stigao do set lopti, iskoristio je drugu za vodstvo u setovima nakon 41 minute (6:2).

Foto: REUTERS/Paul Childs
REUTERS/Hannah Mckay

Drugi set 

Drugi set započeo je servisom Novaka Đokovića, napao je servis Đoković Alcaraz i to se isplatilo, stigao je do tri vezane brejk lopte. Iskoristio je odmah prvu i poveo 1:0, kao i na startu meča.

Malo se mučio 21-godišnjak u drugom gemu, doduše zbog duplih grešaka, ali potvrdio je brejk i poveo sa 2:0.

Najbolji teniser svih vremena izgledao je tromo, kao da nije ušao u ritam finala, pa se mučio ponovo na svoj servis, ali nakon šest poena uspio je fenomenalnim drop šotom osvojiti prvi gem u drugom setu.

Vrhunski tenis prezentovao je španski igrač i osvojio bez puno problema četvrti gem i poveo 3:1.

REUTERS/Hannah Mckay

Ekpresno je uzvratio Đoković i smanjio na 3:2 osvojiši gem bez izgubljenog poena.

Istom mjerom uzvratio je Carlos i brzinski sa četiri vezana poena došao do 4:2.

I dalje je Đoković bio neprepozantljiv, a Alcaraz je došao do brejk lopte, nakon koje je Đoković katastrofalno servirao i duplom servis greškom osigurao trećem teniseru svijeta velikih 5:2 u drugom setu.

Stigao je do set lopte i iskoristio je za veoma sigurno vodstvo 2:0 u setovima.

Treći set 

Kao i u prethodna dva seta, Đoković je prvi imao servis, ali ovaj put nije dozvolio mladiću iz El Palmara da napravi brejk.

Imao je Novak 1:0 i 0:30 na servis Alcaraza, ali nestvarni Carlos nanizao je vrhunskom igrom četiri poena i izjednačio na 1:1.

U narednom gemu Alcaraz je poveo 0:30, ali Đoković se vratio i dobrim poena i asom. Ipak, dolazi Alcaraz do brejk lopte. Spasio je to Đoković, ali ubrzo je stigla i druga brejk lopta. Kao u transu udarao je lopticu španski teniser i Đoković je bio u tim trenucima nemoćan. I drugu brejk loptu spasio je Đoković. Uslijedio je as Beograđanina, a onda je opet uprskao udarcem koji je završio u mrežici, pa je Alcaraz došao do treće brejk lopte u trećem gemu. Međutim, dobar napad Novaka, natjerao je Carlosa da pogriješi. Spašena je i treća brejk lopta, a zatim i četvrta. Nije se predavao Đoković. Nakon deset minuta igre važan gem uzeo je Đoković i poveo 2:1.

Servis Alcaraza bio je besprijekoran, ali i igra nije bila ništa manje perfektna na njegovom servisu pa je brzo stigao do 2:2.

Uzvraća Novak Đoković identično, izgledalo je kao da se vratio u meč teniser iz Srbije, jer je stigao do perfektnog servis gema.

U šestom gemu mogli smo vidjeti “probuđenog” Đokovića. Tada je on diktirao tempo i vodio glavnu riječ na terenu, ali su ga loši volej udarci na mreži koštali da dođe do brejk lopti. Mučio je Španca i došao do prve brejk lopte na meču. Ali, Alcaraz pronalazi sjajn servis i poništava Novaku šansu. Borio se lavovski Đoković i vidjelo se da je totalno drugi igrač u odnosu na prva dva seta. Međutim, izborio se 21-godišnjak sa naletom iskusnom Đokovića i stigao uz dosta muke na 3:3.

REUTERS/Paul Childs

Da bi mogli gledati i četvrti set, pokazala je igra Đokovića u sedmom gemu, kada je ponovo bez izgubljenog poena došao do 4:3.

Sigurno da je Alcaraz znao, da bi brejk Đokovića odveo meč u drugom smjeru, pa ubrzo bez problema došao do 4:4.

Onda je napao Novakov servis i došao do tri vezane brejk lopte. Prvu nije iskoristio, ali drugu jeste i došao je nadomak odbrane titule na Wimbledonu.

Bez problema je riješio i deseti gem. Nakon dva sata i deset minuta došao je do tri vezane meč lopte, od kojih nijednu nije iskoristio. Zadrhtala je ruka Carlosu i Đoković je izjednačio na 5:5, iskoristivši prvu brejk loptu, nakon pet vezanih poena.

Psihološki momentum bio je na strani srpskog igrača, pa je očekivano došao do 6:5 bez većih problema.

Kada je Španac shvatio kako bi vrag mogao odnijeti šalu, našao je mirnoću i izjednačio na 6:6 bez izgubljenog poena, te izborio taj-brejk trećeg seta.

Taj-brejk treći set

Taj brejk započeo je poenom za Đokovića, zatim je dva uzeo Alcaraz, drugi nakon Novakove greške. Uslijedio je i prvi mini-brejk i 3:1 za Carlosa. Zatim dobar servis Đokovića za 3:2.

Poslije duže razmjene, Alcaraz je prije promjene strana, poslao loptu u minimalni aut i Novak stiže od 3:3.

Pronašao je dobar servis Alcaraz, a zatim nakon greške Novaka došao do novog mini-brejka i vodstva 5:3. Servis volej Đokoivća bio je uspješan u naredom poena i smanjio je na 5:4.

Poslije dva sata i 28 minuta Carlos Alcaraz stigao je do četvrte meč lopte. Nije propustio Španac da privede meč kraju i odbranio je titulu u Londonu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!