Isplivao rijedak snimak rivala nakon posljednjeg meča: Nadal tješio Đokovića 2010. na US Openu (VIDEO)

Tenis 20. okt 202411:25 0 komentara
AP Photo/Mark Humphrey

Novak Đoković i Rafael Nadal okončali su svoje rivalstvo sjajnim mečom na egzibiciji u Saudijskoj Arabiji.

U okviru 6 Kings Slama Đoković je savladao Nadala u meču za treće mjesto rezultatom 6:2, 7:6 i tako pobjedom u 60. okršaju stavio tačku na najveće rivalstvo u historiji tenisa.

Nadal će poslije mečeva za Španiju u Davis Cupu završiti karijeru, pa je ovo bio ujedno i posljednji duel dva velika rivala.

To je bio povod da jedan korisnik na društvenoj mreži X okači snimak iz finala 2010. godine na US Openu kada su prvi put u njemu igrali Nadal i Đoković.

Nadal je tada dobio njihovo prvo US Open finale rezultatom 6:4, 5:7, 6:4, 6:2.

Ipak, jedan detalj poslije meča bio je posebno zanimljiv. Dok je Novak čekajući ceremoniju zurio u prazno potpuno slomljen nakon tog poraza, Nadal je prišao s druge strane mreže i zagrlio ga kako bi ga utješio.

Taj potez su zabilježile samo kamere Sky Sporta a prošao je prilično nezapaženo u javnosti.

„Želim da istaknem nešto što možda nisu svi primijetili, ali tokom njihovog prvog finala US Opena, Nadal je otišao da tješi Đokovića prije ceremonije. Samo je kamera iz Sky Sporta uhvatila taj trenutak, nikada nisam vidio nijednu fotografiju toga“, napisao je korisnik uz video na društvenoj mreži.

To je izazvalo salvu reakcija, naročito Nadalovoih navijača koji su iskoristili priliku da istaknu kakav je sportista Nadal, dok su mnogi dodali da je to bio i motiv Đokoviću da započne niz od 43 pobjede koji je potom uslijedio.

Bilo kako bilo, jedna trenutka za historiju velikog rivalstva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!