Italijan nastavlja da blista: Sinner bolji od Alcaraza u Saudijskoj Arabiji

Tenis 19. okt 202423:12 0 komentara
REUTERS/Hamad I Mohammed

Italijan Jannik Sinner savladao je Španca Carlosa Alcaraza na egzibicionom turniru 6 Kings Slam u Saudijskoj Arabiji. Konačan rezultat bio je 2:1 (6:7, 6:3, 6:3)

Dva tenisera sastali su se 11. put na terenu, ali ovog puta meč nije imao takmičarski značaj, samo finansijski jer pobjednik dobija više miliona eura na račun.

Alcaraz je pobijedio Italijana u posljednjem međusobnom susretu u finalu turnira u Pekingu, ali i u preostala dva meča ove godine koja su njih dvojica igrali.

U prvom setu koji je Alcaraz dobio 7:6 viđena su dva breaka. Prvi na 3:1 donio je Sinneru ogromnu prednosd od 4:1, ali se Alcaraz vraća rebreakom i sigurnom servom na 4:4. Nastavili su dobijati svoje servise da bi prvi set bio okončan tie-breakom.

Drugi set ponovo sličan scenarij, Alcaraz gubi svoju servu na 2:1, ali je i vraća oduzimanjem Sinnerove za 3:3. No, nakon toga Italijan oduzima Špancu naredna dva servisa za rezultat drugog seta 6:3.

Treći set bio je neizvjestan sve do rezultata 4:3 kada Jannik Sinner pravi novi break i odlazi na 5:3. Servis je potvrdio i osvojio 6 Kings Slam u Riyadhu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!