Iznenađenja na startu teniskog turnira u Tokyju: Ispali neki od najboljih

Tenis 26. sep 202409:55 0 komentara
Reuters

Stefanos Tsitsipas nastavio je da se muči. Grčki teniser izgubio je u prvom kolu Tokyja od kvalifikanta, Alexa Michelsena rezultatom 1:2 (6:4, 1:6, 2:6).

Sigurno je Tsitsipas započeo meč. Napravio je dva breaka i djelovalo je da se neće mnogo mučiti sa Amerikancem. Michelsen je vratio jedan break, ali je 12. igrač svijeta ipak osvojio prvi set.

Poslije toga kreće agonija za Tsitsipasa. Vidjelo se na terenu da mu je loše i da je imao neki problem zdravstvene prirode, pa je u naredna dva seta osvojio samo tri gema. Michelsen je iskoristio problem koji je Tsitsipas imao i lako preokrenuo meč u njegovu korist.

Grčki teniser nije ostvario pobjedu na ATP turu od sredine augusta. Igrao je na Laver kupu i tamo je savladao Thanasija Kokkinakisa, ali na ATP turnirima se muči već duže vrijeme.

Neprijatan dan imao je i Felix Auger Aliassime. Kanađanin nije iskoristio meč lopte, te je izgubio od Yoshihita Nishioke 1:2 (6:7, 6:3, 6:7).

U prvom setu su oba tenisera propuštali break lopte. Kanađanin je bolje otvorio tiebreak, međutim, Nishioka je preokrenuo i poveo.

Aliassime je uspio da izjednači u setovima. U odlučujućem je pri rezultatu 6:5 imao dvije meč lopte, nije ih iskoristio, pa je Nishioka poslije tri sata i 13 minuta igre uspio da napravi iznenađenje i plasira se u drugo kolo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!