Jannik Sinner prvi polufinalist Mastersa u Šangaju

Tenis 10. okt 202413:03 0 komentara
Foto: REUTERS/Tingshu Wang

Najbolji teniser svijeta Talijan Jannik Sinner pobijedio je petog s ATP ljestvice, Rusa Danjila Medvjedeva, sa 6-1, 6-4 i postao prvi polufinalist ovogodišnjeg izdanja ATP Masters 1000 turnira u Šangaju.

Bio je to već njihov 14. međusobni dvoboj ove dvojice tenisera, a 13. na tvrdoj podlozi. Sinner je tek ovom pobjedom uspio izjednačiti rezultat na 7-7, jer je Medvedev imao 6-0 u razdoblju od 2020. do turnira u Pekingu 2023., gdje je Talijan po prvi put uspio svladati Rusa.

U posljednjih godinu dana Sinner ima 7-1 protiv Medvjedeva koji je slavio samo u njihovom četvrtfinalnom dvoboju u Wimbledonu, jedinom koji nisu odigrali na tvrdoj podlozi.

Sinner je u Šangaju potpuno nadigrao Medvedeva, iskoristivši i probleme s ramenom koji su mučili ruskog tenisera. Talijan je projurio kroz prvi set, napravio ‘break’ za 3-2 u drugom te suparniku dao jedinu priliku za oduzimanje servisa kad je kod 5-4 servirao za pobjedu. Sinner se izvukao dobrim servisom i drugu meč-loptu pretvorio u 63. pobjedu u ovoj sezoni (63-6).

Ona mu je donijela 11. polufinale na ovogodišnjim turnirima. Za mjesto u finalu Talijan će se boriti protiv boljeg iz dvoboja drugog tenisera svijeta, Španca Carlosa Alcaraza, i Čeha Tomaša Machača (ATP – 33.).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!