Magični Đoković ekspresno “počistio“ Fritza!

Tenis 19. aug 202309:47 0 komentara
Katie Stratman-USA TODAY Sports

Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa iz serije 1.000 u Cincinnatiju pošto je lakše nego što se očekivalo pobijedio Taylora Fritza.

Drugi igrač svijeta je u dva seta, za svega sat vremena igre, očitao lekciju 11 godina mlađem protivniku 6:0, 6:4 i po deveti put u karijeri izborio je mesto među četiri najbolja u Ohaju.

Nole će se u subotu u ponoć u borbi za mjesto u finalu sastati sa Aleksanderom Zverevom, koji je ranije danas bio bolji od Adriana Manarina.

Ovo je bio sedmi međusobni duel Srbina i Amerikanca i sedmi trijumf igrača koji bi u Cincinnatiju mogao da se vrati na prvo mjesto ATP liste. Impozantan je podatak da je Fritz oduzeo Novaku samo dva seta, oba u 1/16 finala Australian Opena 2021.

Đoković je dva puta osvajao trofej u Ohaju – 2018. i 2020.

Rekorder po broju osvojenih Grand slam titula je prvi set odigrao perfektno – rivalu je na svoj servis prepustio samo tri poena, napravio je isto toliko brejkova i za 21 minut na semaforu je pisalo 6:0.

Reagovao je deveti igrač sveta na startu drugog seta, odmah je oduzeo servis protivniku na oduševljenje publike i sve do rezultata 4:2 držao je sve pod kontrolom. Čekalo se da Đoković “klikne“ i na žalost Fritza i većinske publike do se dogodilo veoma brzo.

Đoković je osvojio četiri uzastopna gema uz dva brejka, iskoristio prvu meč loptu, i u velikom stilu završio duel na centralnom terenu.

Srbin i Nijemac su odigrali 11 međusobnih mečeva i Nole vodi 7-4. Zverev je dobio dva od prethodna tri meča, uključujući i posljednji 2021. u polufinalu Završnog turnira u Torinu 7:6 (4), 4:6, 6:3.

Drugi polufinali par je Hubert Hurkacz – Carlos Alcaraz, a taj duel na programu je u subotu u 21 sat.

Prijenose mečeva iz Cincinnatija gledajte na kanalima Sport Kluba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!