Nadal pred kraj karijere: Moram razmisliti, odmalena živim tenis

Tenis 20. okt 202414:07 0 komentara
REUTERS/Hamad I Mohammed

Rafael Nadal će za mjesec dana u Malagi poslednji put biti profesionalni teniser, nakon što odigra mečeve Davis Cupa.

Izvjesno je da će posljednji profesionalni meč u singleu biti onaj s Novakom Đokovićem na Olimpijskim igrama u Parizu, a sada se posljednji put s Novakom sastao i na egzibiciji u Rijadu – srpski teniser slavio je sa 6:2, 7:6 (7-5).

“Bila je to još jedna bitka, ali drugačija od većine bitaka koje smo imali na profesionalnom touru. Lijepo smo se zabavili, naročito u drugom setu. U prvom nisam igrao dovoljno dobro, nisam igrao mnogo setova od Olimpijskih igara, trebalo mi je vremena da uđem u ritam, ali u drugom setu je bilo dobrih poena, dobre zabave. Uvijek je lijepo sastati se s Novakom, emotivno je, jer imamo nevjerovatnu i dugu priču iza nas”, kaže Nadal.

Navijači u Saudijskoj Arabiji skandirali su Rafino ime.

“Naravno da sam čuo. Imao sam veliku podršku, priliku da igramo pred navijačima pred kojima nismo ranije. Bili su strastveni, uživali smo i mislim da se vraćamo kućama s dobrim uspomenama. Osjećam da imam veliku podršku gdje god sam igrao, ta energija i zadovoljstvo su posebni, ne mogu dovoljno da im se zahvalim.”

Ono što se svi pitaju jeste – šta poslije za Rafu?

“Dobra stvar je što ne moram da odlučim kakav život želim. Potrebno mi je vremena da odlučim šta želim da budem poslije toga. To je velika promjena, biće velika promjena u mom životu. Nije to samo posljednjih dvadeset godina koliko sam profesionalac, otkad sam dijete živim kao profesionalni sportista, a to se završava poslije Davis Cupa. Hajde da uživamo u posljednjih mjesec dana, probat ću da budem što kompetitivniji na Davis Cupu, pa ćemo vidjeti. Kasnije ću uzeti slobodno vrijeme da vidim šta želim, malo ću se i opustiti”, zaključuje Nadal.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!