Nadal priznao nakon kontraverzne izjave: Nemam dovoljno veliki ego da to sakrijem, Novak je najbolji u historiji

Tenis 20. sep 202311:09 0 komentara
REUTERS/Loren Elliott

Sigurno mu nije bilo lako.

Rafael Nadal ovih dana poslije duže medijske pauze izašao u medije i pričao o svemu između ostalog i o rivalstvu sa Novakom Đokovićem i svom mjestu u historiji.

Prvo je u kontroverznoj izjavi istakao da bi Novak bio frustriran da nije postao rekorder po broju grand slamova, a sada je ipak priznao u intervjuu za „As“da je Đoković najbolji ikad.

„Brojke su brojke, statistika je neumoljiva i u tom smislu Novak ima bolje brojke od mojih, to je nesporno. Nemam dovoljno veliki ego da bih pokušao da prikrijem stvarnost ili je predstavim drugačijom. Ovo je istina. Ostalo su ukusi, inspiracija, način tumačenja, da li vam se jedan ili drugi više dopadaju. Što se tiče titula, Đoković je najbolji u historiji i tu nema šta da se raspravlja. Onda, kao i uvijek, svako može da kreira priču kako želi, da podsjeti na veliki broj mojih povreda. Nesreća za mene je što mi je tijelo (bilo) u takvom stanju, ali i to je dio sporta“, rekao je Nadal.

Ne osjeća frustraciju zbog toga što ga je Novak prestigao po broju Grand slam titula.

„Čestitam Đokoviću na svemu što postiže i to mi ne izaziva nikakvu frustraciju. Rekao sam to kad sam bio teniser koji je osvojio najviše slamova, govorio isto kada smo bili izjednačeni i kažem to sada kada sam u zaostatku. Neću biti taj koji pokušava, kroz ličnu borbu, da poželi da bude ono što nije. Šta jeste – jeste, šta nije – nije. Ovo kažem zadovoljan svime što sam uradio“, dodao je Rafa.

Smatra da samo njegov sunarodnik Carlos Alcaraz može da mu izađe na crtu.

„Carlos je donedavno bio broj jedan u svijetu. Iako je veoma mlad, trenutno je, praktično, jedini rival Đokoviću. Korak iznad ostalih. Moj osjećaj je da kad on igra u 90 posto slučajeva ishod meča zavisi od njega. U tom smislu, ono što se desilo na Wimbledonu me nije iznenadilo. Realnost je da je fantastično za sport i tenis da ima nekog poput njega, ko toliko vremena posvećuje sebi“, naveo je Nadal.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!