Novak Đoković je sada osvojio sve! Srbija ima novo zlato na Olimpijadi

Tenis 04. aug 202417:01 0 komentara
REUTERS/Edgar Su

Teniser iz Srbije Novak Đoković osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Đoković je u sjajnom i neizvjesnom finalu savladao španca Carlosa Alcaraza sa 2:0 u setovima (7:6, 7:6)

Iako su oba tenisera igrala dobro, činilo se da Đoković igra nešto sigurnije. Imao je četiri break lopte koje nije iskoristio. Svoje šanse propustio je i Alcaraz, pa je nakon duže od sat vremena igre prvi set otišao u tie break.

I tamo je bilo izjednačeno gotovo do samog kraja, kada je Beograđanin napravio mini break i prvi set priveo sigurno kraju.

I u drugom setu je vladala neizvjesnost. Oba tenisera pokazali su izuzetnu klasu i zabavili publiku u Parizu atraktivnom igrom u kojoj niti jedan teniser protivniku nije uspio oduzeti servis, pa je i drugi set otišao u odlučujući gem.

Đoković je osvojio prva dva poena, ali je Alcaraz brzo vratio mini break prednosti. No, nastavili su se problemi Španca na njegovom servisu, pa je Đoković ponovo stekao prednost mini breaka (4:2) i nastavio osvajati poene.

Na kraju je teniser iz Srbije osvojio svoje prvo olimpijsko zlato, čime je krunisao fantastičnu karijeru. Đoković je ujedno postao najstariji osvajač Olimpijskog turnira u tenisu u historiji u starosti od 37 godina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!