Novak donio bitnu odluku: Neće ponoviti grešku zbog koje su mu mnogi zamjerali

Tenis 18. okt 202411:59 0 komentara
Miomir Jakovljevic / AA

Novak Đoković je već počeo da sklapa mozaik za sljedeću sezonu i time nastavio da planski razmišlja o svemu što se nalazi ispred njega.

Organizatori United Cupa su objavili listu učesnika na turniru u Perthu i tamo se neće naći mnogi velikani.

Jedan od onih koji su odlučili da preskoče ovaj turnir je Novak Đoković, a tu su još i Carlos Alcaraz, Jannik Sinner i Daniil Medvedev.

Srbijanski as je odlučio da ne putuje na ovaj turnir, ali nije poznato još uvijek kako će mu izgledati pripreme za Australian Open koji je na programu neobično rano već od 12. januara.

Za United Cup su za sada prijavljeni: SAD, Poljska, Grčka, Italija, Kina, Nemačka, Kazahstan, Velika Britanija, Kanada, Češka, Francuska, Australija, Brazil, Španija, Norveška i Švicarska.

Takmičenje počinje već 27. decembra, a trajat će do 5. januara.

Đoković je time odlučio da ne napravi istu grešku kao prošle godine. Utisak je da je tada skratio pripreme što ga je skupo koštalo kasnije jer nije imao „pluća“ do kraja napetih mečeva.

Uz to je bio i bolestan zbog virusa koji je pokupio tokom tog nastupa. Iako navijači obožavaju da ga gledaju u dresu Srbije u retrospektivi se činilo da je to bilo greška jer mu je oduzelo previše energije.

Ipak, ostaje da se vidi da li će Đoković u posljednji čas promijeniti odluku i odlučiti da se prijavi za ovaj turnir u posljednjem momentu.

Žrijeb je zakazan za ponedjeljak – 21. oktobar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!