Oglasio se Sinner nakon što je WADA tražila dvije godine suspenzije za prvog reketa svijeta

Tenis 28. sep 202413:35 0 komentara
REUTERS/Isabel Infantes

Prvi teniser svijeta Jannik Sinner iznenađen je žalbom Svjetske antidoping agencije Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Neposredno pred start US opena krajem augusta, objelodanjeno je da je ITIA (Međunarodna agencija za teniski integritet) oslobodila Sinnera, tj. da je ustanovila da „nema krivice i nemara“ u slučaju dva pozitivna testa na klostebol u martu.

Međutim, u WADA smatraju drugačije i misle da ta presuda nije bila ispravna pod važećim pravilima – traže godinu do dvije pauze.

„Ne možemo da kontrolišemo sve, zar ne? Jasno je da sam vrlo razočaran i takođe iznenađen tom žalbom, da budem iskren, jer smo imali tri saslušanja – i sva tri saslušanja završila su se vrlo pozitivno za mene. Znate, nisam to očekivao. Znao sam već nekoliko dana da će se žaliti i da će danas biti zvanično, tako da…“, rekao je Sinner i dodao:

„Uvijek govorimo o istoj stvari. Možda samo žele da se uvjere da je sve na svom mjestu. Jesam iznenađen tom žalbom“.

U drugom kolu turnira u Pekingu, Sinner je poslije preokreta pobijedio Romana Safiulina sa 3:6, 6:2, 6:3.

„Probao sam da mentalno ostanem u igri, što je danas bilo veoma teško, posebno u danima kao što je ovaj, kada se nisam osjećao da sam baš na 100 posto. Zato mi mnogo znači to što sam pronašao način da pobijedim“.

Sinnera u četvrtfinalu čeka Čeh Jirži Lehečka. Sinner i Lehečka dosad su igrali samo jednom, Italijan je dobio taj duel ove godine u Indian Wellsu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!