Podrška Federera: Volio bih da Nadal igra još jednu sezonu

Tenis 19. sep 202413:10 0 komentara
REUTERS/David W Cerny/File Photo

Roger Federer je već u Berlinu, na Laver kupu, čiji je i suvlasnik.

Legendarni Švicarac se baš na tom takmičenju oprostio od tenisa prije dvije godine u Londonu, a sada ima poruku za svog velikog rivala Rafaela Nadala.

Bilo je šuškanja da bi i on mogao da se penzioniše na ovom takmičenju, međutim, prije nekoliko dana je otkazao učešće, a nove planove nije objelodanio.

Volio bih da Rafa odigra bar još jednu godinu – kaže Federer u intervjuu za njemački Mopo.

“Bilo bi to fenomenalno, ali samo on treba da donese tu odluku i odgovori na to pitanje.”

Roger ne krije koliko je želio da Nadal bude učesnik Laver kupa:

“Mnogo sam se nadao da će uspjeti da odigra bar jednu partiju, ali samo nam je rekao da je bolje da ne dolazi, da ne može, jer se ne osjeća spremnim” – otkrio je šampion 20 gren slem trofeja.

“Vjerujem da sada prolazi kroz proces odlučivanja šta dalje da radi, da li da nastavi da se sprema da proba da igra.”

Federeru je jasno da godine neumitno prolaze:

“Vrijeme te gazi i troši. Na kraju dođe trenutak kada je pametno reći da je kraj. Sve se odjednom završi, konačno se opustiš i kažeš sebi ‘na sreću, više nema treninga, nema ni mečeva’.”

Nadal trenutno nema prijavljen nijedan zvaničan turnir, mada je i dalje na spisku učesnika egzibicije u Riyadu sredinom oktobra. David Ferer, selektor Španije u Davis kupu, rekao je prije nekoliko dana da će Rafa, ako bude spreman, biti uzet u obzir za reprezentaciju za finalni turnir ovog takmičenja za dva mjeseca u Malagi.

Jedno je sigurno, Nadal sigurno neće okačiti reket o klin dok ne iscrpe sve mogućnosti da ponovo igra. On je posljednji meč odigrao na Olimpijskim igrama u Parizu, kada je u drugom kolu ubjedljivo poražen od Novaka Đokovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!