Poklopilo se mnogo stvari: Đoković bi mogao godinu završiti bolje nego što je očekivao

Tenis 27. sep 202417:33 0 komentara
REUTERS/Violeta Santos Moura TPX IMAGES OF THE DAY

Novak Đoković, najbolji teniser Srbije, dobio je dobre vijesti u vezi Završnog mastersa u Torinu koji se igra u novembru.

Đoković je u trci za Završni masters u Torinu gdje će igrati osam najboljih iz ATP Race liste, odnosno najboljih osam po poenima iz tekuće godine.

Novak je na toj listi trenutno deveti (3260 bodova), ali konkurencija je podbacila ove sedmice, pa se četvrtom teniseru svijeta otvorio put.

Osmoplasirani Alex de Minaur (3.305) ima problema sa povredom i pod velikim je znakom pitanja da li će uopšte igrati do kraja godine.

Casper Ruud, koji je šeti na listi (3.795) eliminisn je već u prvom kolu turnira u Tokiju gdje je od njega bio bolji Australijanac Jordan Thompson.

I petoplasirani Taylor Fritz (3.890), aktuelni finalista US Opena, takođe je ispao odmah u Tokiju. On je poražen od Francuza Arthura Filsa.

Kada su u pitanju oni koji su iza Novaka, Grigor Dimitrov koji je 10. (2.835), povukao se iz Pekinga, dok su Stefanos Tsitsipas (2.735), Hubert Hurkacz (2.640) i Francis Tiafoe (2.460) takođe ekspresno eliminisani u prijestolnici Japana.

Jannik Sinner, Alexander Zverev i Carlos Alcaraz, prva tri tenisera svijeta, već su obezbijedila učešće u Torinu.

Završni masters u Torinu igra se od 10. do 17. novembra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!