Poznati teniser otvorio dušu: “Bilo je napada panike, muškarci o tome obično ne pričaju”

Tenis 20. okt 202416:26 0 komentara
REUTERS/Stephanie Lecocq

Bugarski teniser Grigor Dimitrov nekada je važio za velikog talenta, neki su ga i smatrali nasljednikom Rogera Federera.

Dimitrov je u prethodnih godinu dana imao neke veoma dobre partije zbog kojih se vratio u Top 10 društvo.

Međutim, ni vlasniku devet titula nije sve uvijek išlo kao po loju, a nekada treći igrač planete otvoreno je o tome pričao.

I Novak Đoković, sa kojim je Grigor nedavno bio na egzibiciji u Sofiji, imao je svojih momenata kada je razmišljao da digne ruke od tenisa, a kod Dimitrova je takvih epizoda bilo više.

„Bila bi laž ako kažem da nikada nisam imao takve probleme. Imao sam trenutke anksioznosti, napade panike, čak i tokom mečeva. Naravno, mislim da uvijek pomaže kada možeš da razgovaraš s ljudima i dijeliš svoja osjećanja. Čak i ako je to drugi teniser, uvijek kažem da bi trebalo da budemo otvoreniji jedni prema drugima. Znam da je teško. Znam da je ovaj sport vrlo individualan. Znam da je brutalan. Ali na kraju dana, svi smo mi ljudi, i nismo ništa drugačiji od bilo koga drugog. Samo se dešava da igramo dobar tenis. To je sve“, rekao je Dimitrov, dodajući da je svjestan o kakvom je sportu riječ.

„Mislim da mnogi sportisti širom svijeta polako počinju da se izražavaju, što je divno vidjeti, posebno sam vidio nekoliko momaka iz NBA lige kako otvoreno govore o mentalnom zdravlju. Ne govorimo dovoljno o tome, i mislim da čak i ja potpuno razumijem. Govorim, naravno, sa svoje strane, kao muškarac uopšte, kao da ne govorimo često o tome, ali mislim da bi trebalo. To nije slabost. Mislim da je to potpuno suprotno. Mislim da pokazivanje ranjivosti predstavlja ogromnu snagu, apsolutno veliku snagu, i kada staneš na svoje noge, na svoj teren. Ne znam. Kao muškarac, veoma sam ponosan“, rekao je Dimitrov.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!