Prozivali je zbog velikih grudi, pa napustila tenis: Sada se vratila nakon osam mjeseci pobjedom

Tenis 04. jan 202409:09 0 komentara
Instagram

Ema Raducanu i Naomi Osaka su se vratile na teniske terene, pa je njen povratak prošao u sjenci njihovih.

Amanda Anisimova, američka teniserka, vratila se na WTA tour nakon što je napravila osmomjesečnu pauzu zbog problema sa mentalnim zdravljem.

Amerikanka je bila 21. igračica sveta, pa čak i polufinalistkinja Roland Garrosa 2019. godine, a po povratku je u prvom kolu savlada Anastasiju Pavličenkovu sa 7:5, 6:4, a onda je ubjedljivo poražena od Mari Buzkove sa 6:0, 6:1. Ipak, taj povratak na ASB klasiku bio je korak u pravom smjeru za njenu karijeru.

Ona se našla na udaru javnosti zbog nešto slobodnijih fotografija (koje nisu ni pretjerano provokativne), a onda je prelomila da će fokus biti na psihičkom zdravlju.

“Ćao svima. Odlučila sam da se oglasim kako bi detaljno objasnila moje planove. Zaista se borim sa svojim mentalnim zdravljem i “sagorijevanjem“ od ljeta 2022. Postalo je nepodnošljivo igrati na teniskim turnirima. U ovom trenutku moj prioritet je mentalno blagostanje i pauziraću neko vrijeme. Nedostajat će mi sve to i cijenim vašu podršku, a radit ću sve da prođem kroz ove probleme“, napisala je Amanda.

Tokom septembra je počela da trenira, a sada će pokušati da se podigne sa 373. mjesta na WTA listi.

“Mnogo sam porasla i sazrela tokom prošle godine u tome kako želim da se pripremim, svom stilu treninga, da radim sve kako treba. Trudim se koliko god mogu, ozbiljno shvatajući oporavak, želim da dam sve od sebe svakog dana“, poručila je po povratku na teren.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!