Španac oduševljen potezom Đokovića: Zbog Srbije Novak nije želio da odmor

Tenis 14. sep 202311:57

Feliziano Lopez, direktor finalnog turnira Davis kupa u Malagi, ali u istoj funkciji i u Valenciji na turniru grupne faze, veoma je sretan što će Novak Đoković igrati za Srbiju ove godine.

Đoković je u srijedu stigao u Valenciu gdje se priključio reprezentaciji Srbije, koja je prethodno pobijedila Južnu Koreju, a čekaju je dueli sa Španijom u petak i Češkom.

“Osvojio je 24. Grand slam titulu i došao odmah da igra za svoju reprezentaciju. Tako se poštuje ovo takmičenje, Novak je najbolji primjer. Veoma smo zahvalni što je došao, ali važno je i što će ljudi vidjeti šta Davis kup znači za igrače i za svijet tenisa. To što je neko kao Novak došao, govori mnogo o tome kako drži riječ, ali i ističe da ovo takmičenje izaziva nevjerovatne emocije koje i on želi ponovo da doživi“, rekao je Lopez.

Španija može da ispadne već u petak, pošto je u prvom kolu poražena od Češke.

“Srbija je favorit, Španiji neće biti lako. Mnogo igrača nedostaje. Teška je grupa ali ćemo se boriti do kraja. Španija nije uvijek pobjeđivala ali se nikada nije ni predavala“.

Reprezentacija BiH spremna za nastup na Davis Cupu: “Nadamo se pobjedi!”

Đoković je jedini teniser iz prvih deset na svetu koji ove sedmice igra u Dejvis kupu.

“Nijedan format ne garantuje da će svi iz vrha igrati. Tako je dugogodišnje iskustvo Davis kupa. Jednostavno, kalendar turnira je veoma nabijen, teniseri imaju svoje obaveze i ne možemo se žaliti na njih“, objasnio je Lopez.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO