Šta je to Alcaraz radio? Misteriozna supstanca koju je stavljao na kožu zbunila mnoge

Tenis 07. sep 202316:33 0 komentara
REUTERS/Shannon Stapleton

Prvog nositelja Carlosa Alcaraza, kamere su zabilježile da utrljava nepoznatu tvar na svoje ruke u četvrtfinalnom meču protiv Alexandera Zvereva u srijedu navečer na US Openu.

Sjajni Španac prošao je Zvereva s ukupnim rezultatom 6:3, 6:2, 6:4 i napravio korak bliže tome da postane prvi čovjek koji je uspio da osvoji uzastopne naslove u Flushing Meadowsu nakon Rogera Federera.

Ovaj sjajni 20-godišnjak u petak će se u polufinalu suprotstaviti prvaku iz 2021. Danilu Medvedevu.

Bio je to još jedan sparan dan s temperaturama koje su se kretale iznad 30 stepeni u New Yorku i činilo se da Alcaraz ima svoju vlastitu jedinstvenu metodu suočavanja s ljepljivim i sparnim uvjetima.

U jednom trenutku tokom utakmice viđen je kako trlja nešto što je izgledalo kao piljevina po rukama kako bi se suzbilo od znoja.

“Ovo je zanimljivo, piljevina se ovdje koristi za usporavanje znojenja”, najavio je australski komentator Brenton Speed.

Legenda australskog tenisa Todd Woodbridge našalio se: “Skoro ste ga mogli vidjeti kako ide na paralelnu prečku na Olimpijskim igrama.”

Inače, ove je godine US Open eksperimentirao s djelomičnim zatvaranjem krovova stadiona kako bi se stvorio hlad dok traju dnevni mečevi. Danilo Medvedev izdao je upozorenje na vrućinu nakon četvrtfinalne pobjede nad Andrejem Rubljovim. Unatoč pobjedi, Medvedev nije bio zadovoljan igranjem u tako teškim uvjetima.

“Jedan igrač će umrijeti vidjet ćete, jedina dobra stvar koju vidim u ovim uvjetima je da obojica pate”, rekao je Medvedev nakon meča.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!