Svijet šokiran potezom tenisačice: “Odvratno ponašanje…”

Tenis 19. jul 202317:07 0 komentara
REUTERS/Andrew Couldridge

Nesvakidašnja situacija dogodila se u Budimpešti na WTA turniru, a skuhala ju je 20-godišnja mađarska tenisačica Amarissa Toth. Ona je od organizatora dobila pozivnicu i u prvom kolu ždrijeb ju je sučelio s Kineskinjom Shuai Zhang.

Nakon što su obje tenisačice u prvom setu po dva puta gubile svoj servis, pri rezultatu 5:5 servirala je Kineskinja i gem je bio prilično neizvjestan.

Došlo je do izmjene udaraca i u jednom je trenutku forhend koji je uputila Zhang odsjeo na crti ili u njezinoj neposrednoj blizini. U takvim situacijama, kad se igra na zemljanoj podlozi, obično se sudac ili sutkinja spuste sa svoje sjedalice i odu provjeriti je li bio aut ili nije.

Međutim, ovaj put to nije bilo moguće precizno utvrditi jer je Toth povukla skandalozan potez – tenisicom je prebrisala trag loptice.

Sutkinja se, doduše, spustila na teren i označila da je loptica otišla u aut, što je potpuno razbjesnilo Zhang. Odradila je taj gem do kraja i potom predala meč, na rubu suza.

Prljavi i pokvareni potez mlade Mađarice, koji su osudile mnoge tenisačice i ljudi iz svijeta tenisa, možete pogledati OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!