Svitolina u suzama zbog Ukrajine: Danas je težak dan (VIDEO)

Tenis 08. jul 202419:30 0 komentara
REUTERS/Hannah Mckay

Elina Svitolina je ekspresno savladala Xinyu Wang za 11. četvrtfinale gradn slama u karijeri, ali je posle meča bila emotivna zbog dešavanja u rodnoj zemlji.

Ukrajinska teniserka je obraćanje počela u suzama zbog rata u Ukrajini:

„Danas sam dobro igrala, ali je danas veoma težak dan za ukrajinski narod“, počela je Svitolina, a potom su je suze zaustavile.

Kada je malo došla sebi, nastavila je:

„Nije bilo lako fokusirati se na meč danas, jer je od jutros bilo veoma teško bilo čitati novine. Veoma sam sretna što sam mogla da izađem na teren danas i pobijedim“, rekla je Svitolina.

Rusija je u ponedjeljak ujutro ispalila rakete na gradove širom Ukrajine, ubivši najmanje 36 civila i teško oštetivši glavnu dječju bolnicu u Kijevu u najsmrtonosnijem zračnom napadu u posljednjih nekoliko mjeseci, rekli su zvaničnici, a prenosi Reuters

Kako piše Reuters, roditelji koji su držali bebe hodali su ulicom ispred bolnice, jecajući nakon rijetkog zračnog napada tokom dana. Prozori su bili razbijeni i paneli otkinuti, a stotine stanovnika Kijeva je pomagalo u čišćenju ruševina.

Ukrajinska teniserka će u četvrtfinalu igrati protiv Eline Rybakine.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!