Tea Kovačević u finalu U16 Mastersa u Monte Carlu (VIDEO)

Tenis 25. okt 202420:57 0 komentara
TS BiH

Bosanskohercegovačka reprezentativka i prvakinja Evrope do 14.godina starosti, Tea Kovačević napravila je još jedan nevjerovatan sportski rezultat.

Ovoga puta Tea to je uradila na završnom Masters turiniru najboljih osam juniorki Evrope u kategoriji do 16.godina starosti, koji se od 23. do 26 oktobra održava u Monte Carlu – Country Clubu u Kneževini Monako.

JOŠ SPORTA

Tea Kovačević je do finala na završnom Masters turniru najboljih osam juniorki Evrope u kategoriji U16 došla nakon tri pobjede u A grupi turnira u Monte Carlu.

Prva pobjeda je bila nad bugarskom juniorkom Eleonorom Tonevom (6/2, 6/1), u drugom meču Tea je pobijedila Niku Cakarun (6/1, 6/4) iz Hrvatske, dok je danas bila bolja od rumunske igračice Ione Marije Sandru, koju je savladala sa 2-1 u setovima (6/2. 2/6, 6/3).

Sa tri pobjede Tea je završila kao prvo plasirala u grupi A, ćime je izborila finale u kojem će se sastati sa Vladom Razinom iz Bjelorusije, koja je prvo plasirana igračica u grupi B.

Finale juniorki U16 je po rasporedu zakazano za subotu, 26.10.2024.godine na centralnom terenu prelijepog teniskog Country Clubu u Monte Carlu sa početkom u 14.00 sati.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!