(VIDEO) Pogledajte detalje sa UFC-a 308: Brutalani Topurija, nevjerovatni Chimaev i poraz Rakića

Ostali sportovi 27. okt 202408:04 0 komentara
aleksandar_rakic-ufc
Aleksandar Rakić

Sinoć je u Abu Dabiju održan veliki UFC spektal i borba za titulu u pero kategoriji. Najviše pažnje u regionu privukao je nastup Aleksandra Rakića najboljeg MMA borca regiona koji je poražen na bodove od rusa Ankalaeva. Pobjednik ovog meča najvjerovatnije će na megdan najpopularnijem UFC borcu Alexu Pereiri.

Rakić je imao zaista težak zadatak u borbi protiv opreznog i taktički savršeog Dagestanca koji ima samo jedan poraz. Rakić je dobio prvu rundu, ali je u naredne dvije Ankalaev bio bolji. Zanimljivo je da je na kraju druge runde Rakićev ugao borcu dao pogrešne upute. Kazali su mu da je u prednosti pa je Rakić treću dionicu radio nešto rezervisanije. Ipak i pored poraza pokazao je da je spreman boriti se sa najvećim borcima u najatraktivnijoj UFC diviziji.

Posljednju rundu meča Rakić – Ankalaev pogledajte u nastavku.

Topurija kao furija

Holloway doživio brutalan knockout prvi put u dugogodišnjoj karijeri. U trećoj rundi UFC legendu je ugasio mladi Ilija Topurija, Španac gruzijskog porijekla koji je sada na nevjerovatnom omjeru 16-0. Brutalni knockout pogledajte u nastavku.

Khamzat Chimaev nastavio dominaciju

Khamzat Chimaev nastavio je sa fantastičnim nastupima i gušenjem u prvoj rundi uz fantastičan performans u parteru pobijedio Whittakera.

Whittaker je poznat kao borac koji jako dobro rušenja, ali Khamzat Chimaev trebao je tridesetak sekundi kako bi odveo borbu u parter i uzeo leđa bivšem prvaku srednje kategorije. Nevjerojatne su hrvačke vještine ovog Čečena koji je bez dileme jedan od najboljih hrvača koji su kročili u UFC-ov kavez.

Sve borbe na UFC-u 308 bile su zaista spektakularne a UFC karavan nastavlja se već 16. novembra duelom između Stipe Miočića i Jon Jonesa.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!