Trump o optužbama za silovanje: Pod jedan, nije moj tip, pod dva, nije se desilo

Svijet 25. jun 201908:56 > 09:00
Izvor: Reuters/Jonathan Ernst

Predsjednik SAD Donald Trump izjavio je da kolumnistkinja koja ga je optužila da ju je devedesetih silovao u jednom njujorškom butiku "nije njegov tip".

“Reći ću s velikim poštovanjem. Pod jedan, ona nije moj tip. Pod dva, to se nije desilo”, rekao je Trump u intervjuu za list Hill.

Spisateljica E. Jean Carroll tvrdi da je prijateljski susret s Trumpom u butiku Bergdorf Gudman 1995. ili 1996. godine postao nasilan kada ju je milijarder gurnuo uza zid u kabini za presvlačenje, otkopčao pantalone i silovao je. Kako navodi, u “kolosalnoj borbi” ga je odgurnula i pobjegla.

Trump je za Hill rekao da Carroll “načisto laže” u optužbama koje je i ranije poricao. “Ne znam ništa o toj ženi. Ne znam ništa o njoj. Ona je… užasno je da ljudi daju takve izjave”, naveo je predsjednik SAD.

Navodi protiv Trumpa su iznijeti i u knjizi koja uskoro treba da izađe, a u kojoj Carroll, kolumnistkinja magazina Elle, govori o “odvratnim muškarcima” koje je sretala u životu.

Tanjug/AP/Craig Ruttle

Carroll je juče za CNN rekla da je “sretna što nije Trumpov tip”.

Tokom predizborne kampanje 2016. godine više od deset žena je optužilo Trumpa za neprikladno ponašanje u ranijim godinama. On je negirao sve te navode i rekao da te žene lažu.

Takođe, ovo nije prvi put da predsjednik SAD omalovažava žene koje ga optužuju.

Kada ga je 2016. nekadašnja novinarka optužila da ju je napao 2005. godine, Trump je odgovorio: “Ona laže! Pogledajte je, nema šanse”.

Na optužbu druge žene da ju je početkom osamdesetih neprikladno dodirivao u avionu, predsjednik SAD je reagovao riječima da ona “ne bi bila njegov prvi izbor”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad