U Vijetnamu zaplijenili 324.000 korištenih, pa opranih kondoma za preprodaju

Svijet 24. sep 202013:14 > 13:16
Izvor: HOANG DINH NAM / AFP

Stotine tisuća korištenih kondoma policija je pronašla tijekom premetačine skladišta u pokrajini Binh Duong na jugu Vijetnama. Vlasnicu, 33-godišnju Pham Thi Thanh Ngoc, sumnjiče da je organizirala recikliranje i vraćanje na tržište ovih sredstava za siguran seks.

Lokalni VN Explorer navodi da je zaplijenjenih 324.000 kondoma težilo oko 360 kilograma, te da je osumnjičena vlasnica biznisa s njihovim recikliranjem kazala policiji da kondome jednom mjesečno prima od “nepoznate osobe”.

Njen zadatak bio je, navodi se u vijesti, da organizira pranje kondoma, sušenje i njihovo sortiranje. Radnici u tom pogonu potom su gumenim kontraceptivima pomoću gumenih dilda vraćali izvorni oblik.

U članku koji započinje s: “Ako putuješ u Vijetnam, ponesi svoj!” Daily Mail navodi da je policija zaplijenila kondome i kao materijalni dokaz i kao “opasan medicinski otpad”, kako su navele lokalne vlasti. Daily Mail se poziva na lokalne izvještaje po kojima je nepoznata količina kondoma ranije prodavana hotelima i trgovinama u okolici skladišta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad