Počinila samoubistvo zbog zadirkivanja o siromaštvu

Svijet 16. okt 201514:46 > 15:04
morgueFile

Tinejdžerka je prije nego što se odlučila na samoubilački čin, napisala oproštajno pismo jednom od svojih prijatelja, u kojem je pisalo kako su je zadirkivali zbog njene depresije, anoreksije i zato što je "siromašna", saopštili su istražitelji.

Ashleigh Bowes, četrnaestogodišnja učenica Fallibroome Academy, nađena je mrtva u svojoj spavaćoj sobi u Macclesfieldu 30. augustra prošle godine. Istraga Warrington gradske vijećnice pokazala je da je djevojčica uzela preveliku dozu antidepresiva koji se koriste protiv anksioznosti.

Mrtvozornik Alan Moore je izjavio kako je ona istraživala web site-ove i najbolje metode samoubistva samo nekoliko sati prije nego što je podigla ruku na sebe. Ona je napisala oproštajnu poruku koju je sud saslušao.

“Mislila sam da ćeš me razumjeti, ali ja ne mogu to da podnesem. Bio si mnogo grub prije nekoliko dana, a kada sam otišla iz parka, plakala sam.Gubila sam sve moje prijatelje. Depresija boli, kao i anoreksija. Nije to predmet šale. Riječi ubijaju.”

“Mi smo siromašni. Ne možemo kupovati brendove koje vi kupujete. razmisli koliko si sretna i blagoslovljena. Nije smiješno šaliti se sa anoreksijom. Svaki put kada si me zadirkivala, boljelo je.Pazi na svoje riječi.”

Njena majka, Suzan Bowes izjavila je kako joj je Ashleigh rekla prije godinu dana kako čuje glasove u svojoj glavi i kako joj govore da ne jede. 2013.godine su joj prepisali antidepresive i redovno je išla na liječenje od depresije i poremećaja u ishrani.

Noć prije nego se ubila poljubila je majku za laku noć. “Ništa nije upućivalo da je planirala samoubistvo, niko, pa ni njena majka nije vidjela ni jedan nagovještaj da bi to mogla uraditi.” Izjavio je Alan Moore.

“Jako važna stvar jeste da roditelji moraju da preuzmu odgovornost za ono što njihova djeca rade. Sve te šale mogu izgledati bezazlene, ali jednom tinejdžeru mogu izgledati zaista krupne i ozbiljne, i to treba da zaustavimo”, izjavila je na kraju Suzan Bowes, majka djevojčice.