Za svaku poruku ispunjenu mržnjom donira po dolar UNICEF-u

Svijet 12. nov 201513:14 > 13:22
Facebook/Susan Carland

Susan Carland je akademik iz Australije, supruga talk-show voditelja Waleeda Alyja i muslimanka koja je odlučila donirati po jedan dolar za svaki tvit mržnje koji dobije. Ona će naime po jedan australijski dolar dati humanitarnoj organizaciji UNICEF.

“Tvitovi i poruke na Facebooku koje dobijam na dnevnoj bazi me optužuju za represiju, ubistva, rat i seksizam jer sam muslimanka. To mi upućuju anonimni borci za slobodu koji se kriju”, kazala je Carland.

https://twitter.com/SusanCarland/status/656980086172725248

“Oni mi žele smrt, jer vole Australiju, vrijeđaju me zbog hidžaba i smatraju da sam prikriveni džihadista, te da planiram preuzeti naciju”, kazala je u izjavi koju prenosi Mashable.

Smatra da blokiranjem tih sadržaja, korisnika ili samim ignorisanjem još više potpiruje mržnju koju gaje prema njoj, stoga je odlučila da za svaki “hejt” donira po jedan dolar UNICEF-u.

“Smatram da trebamo zlo generisati dobrim. Na ovaj način kanališemo mržnju na dobro djelo”, istakla je.

Od kako se odlučila na ovaj korak u oktobru mjesecu, donirala je preko 1000 australijskih dolara u humanitarne svrhe. Nije još obznanila koliko je to usporilo “hejtere” na društvenim mrežama, ali u svakom slučaju pronašla je fenomenanaln način da se bori protiv svega onoga za što je optužuju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.